Amir Absalem (ADO Den Haag) tekent voor twee jaar bij Helmond Sport

Amir Absalem (foto) kreeg bij ADO Den Haag geen nieuw contract aangeboden en heeft inmiddels in Helmond Sport een nieuwe club gevonden. De linkervleugelverdediger uit Capelle aan den IJssel tekent bij de ‘Kattenmeppers’ een contract voor twee jaar.

Tekst: Peter Petit

De linksback kwam in 2022 over van competitiegenoot Roda JC, na eerder gespeeld te hebben bij FC Groningen en Almere City. In 113 wedstrijden kwam de verdediger met aanvallende kwaliteiten, tot drie doelpunten en dertien assists in de KKD en zestien wedstrijden in de Eredivisie.

Jeugdopleidingen

Absalem doorliep de jeugdopleidingen van Excelsior en Feyenoord, om in 2016 de overstap naar de beloften van FC Groningen te maken. Na een periode als huurling bij Almere City koos hij vervolgens voor een avontuur in het zuiden van het land bij Roda JC, waarna hij na twee seizoenen vertrok naar ADO Den Haag.

Groot loopvermogen

Technisch directeur Jürgen Streppel van Helmond Sport is blij met de komst van Absalem naar zijn club. Streppel op de clubwebsite: ,,Amir is een technisch vaardige linksback met een groot loopvermogen en uitstekende aanvallende kwaliteiten. Wij hebben veel vertrouwen in een mooie  toekomst samen bij Helmond Sport.”

Lees verder