Frederick Osei komend seizoen hoofdtrainer bij Feyenoord Academy

Een Haagse connectie bij Feyenoord. Frederick Osei  (foto)(31), veelal bekend als trainer ‘Freddy’ maakt na zijn eerste seizoen binnen de Rotterdamse club als assistent-trainer van Feyenoord O8, in het nieuwe seizoen meteen de stap naar hoofdtrainer Feyenoord O8.

Ras Hagenaar Frederick Osei, oud-jeugdspeler van WIK (vanaf zijn zevende), Laakkwartier en Haaglandia begon op zijn zestiende als trainer bij Haaglandia. Osei werkte eerder vijf jaar bij FC Skillz als hoofdtrainer en technisch coördinator, waarna hij de overstap maakte naar Feyenoord Rotterdam.

Specialisten

,,We zijn verheugd met de samenstelling van onze trainersstaf voor het komende seizoen”, aldus Jim Camphens, Coördinator Onderbouw van Feyenoord Academy op de clubsite. ,,Het dagelijks werken aan de ontwikkeling van onze jonge talenten is zeer specifiek werk. We zijn daarom blij dat we specialisten hebben voor elke specifieke leeftijdsgroep, waardoor we de juiste kwaliteit kunnen leveren en onze jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. De meeste trainers zijn al jarenlang verbonden aan Feyenoord Academy, wat zorgt voor een prettige continuïteit.”

Naast het ontwikkelen van spelers, investeert Feyenoord ook in het opleiden van haar eigen coaches. Een mooi bewijs hiervan is dat huidige assistent-trainers Jake van Bronckhorst en Frederick Osei vanaf het nieuwe seizoen actief zullen zijn als hoofdtrainer. Dit toont de effectiviteit van de interne opleidingsprogramma’s en de mogelijkheden die geboden wordt voor professionele groei binnen de club.

Trainersstaf

De trainersstaf onderbouw van de Feyenoord Academy voor het seizoen 2024-2025 ziet er als volgt uit:

Coördinator Onderbouw: Jim Camphens, Feyenoord O12: Martijn de Vries en Dane Brard, Feyenoord O11: Dencho Narcisio en Jake van Bronckhorst, Feyenoord O10: Quinten Dübendorfer en Sjoerd Bos, Feyenoord O9: Serge Bonte en Révelino Kramer, Feyenoord O8: Harrie Nugteren en Frederick Osei, Feyenoord O7: Terence Arnaud

Ondersteunende staf: Assistent-trainer O12: Tim Haasnoot, Assistent-trainer O11: Jay Vries en Rafi Delfgaauw, Assistent-trainer O10: Justin Tyroll, Assistent-trainer O9: Kevin Goes, Assistent-trainer O7: Niels Nugteren, Keeperstrainer: Arjan van der Kaaij, Keeperstrainer: Mustafa Amezrine.

(Foto’s: Feyenoord Academy)

Lees verder