Quick Boys en Rijnsburgse Boys tegenover elkaar inzake Delano Asante

Quick Boys eist 44.000 euro van Rijnsburgse Boys-aanvaller Delano Asante (foto), meldt het ‘Leidsch Dagblad’. De oud-speler van Quick tekende afgelopen winter een tweejarig contract bij de Katwijkse voetbalclub, terwijl zijn contract bij Rijnsburg via een eenzijdige optie door de club werd verlengd.

Quick Boys spande vervolgens een arbitragezaak aan bij de KNVB. Bij de behandeling van die zaak was Asante onlangs zelf niet aanwezig omdat hij op vakantie was. Omdat pas laat bekend werd dat zijn vakantie viel op de datum van de behandeling, kon een nieuwe datum niet meer geregeld worden.

Quick Boys is van mening dat Asante nu weigert om een gesloten arbeidsovereenkomst na te komen en wil daarom dat hij de restwaarde van het contract terugbetaalt, een bedrag van rond de 44.000 euro.

Te vroeg

Volgens de verdediging van Delano Asante is de speler te vroeg benaderd door Quick Boys. (Amateur)voetbalclubs in Nederland mogen vóór 1 januari niet spreken met spelers die een contract hebben bij een andere vereniging over het seizoen daarna. Deze clubs moeten eerst de huidige vereniging van de speler benaderen. Gert Pluimgraaff, technisch manager van Quick Boys, zou Asante al voor die datum hebben benaderd.

Optie

Volgens Quick Boys liep het contract van Asante bij Rijnsburgse Boys af op 30 juni 2024. Rijnsburgse Boys had echter een optie het contract te verlengen. Op de dag dat Asante tekende bij de Katwijkers, 10 januari 2024, had Rijsnburgse Boys de optie nog niet gelicht.

Quick Boys wil Asante nog altijd inlijven. Het is nog even wachten wat de uitspraak wordt, maar die komt in ieder geval voor het sluiten van de transferwindow.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder