Oud-ADO-speelster Renate Jansen van FC Twente naar PSV

PSV heeft 65-voudig Oranje-international Renate Jansen (foto) gecontracteerd. De 33-jarige aanvaller maakt transfervrij de overstap van FC Twente naar Eindhoven. Jansen speelde inmiddels 240 wedstrijden voor de club uit Enschede.

Renate Jansen heeft in Nederland al alles gewonnen wat er te winnen valt. Van 2008 tot medio 2015 speelde Jansen bij ADO Den Haag, waar ze een landstitel en twee keer de KNVB-beker  won. Bij FC Twente, waar ze honderddertig keer scoorde, voegde ze daar nog vier landstitels, drie Eredivisie Cups, twee supercups en één beker aan toe.

Successen

Renate Jansen boekte ook internationale successen. Als speelster van het Oranje-elftal won ze het EK van 2017 en werd tweede op het WK van 2019. Ze wam ook in actie op de Olympische Spelen van 2020 in Japan, het EK in 2022, het WK in 2023 en de UEFA Women’s Nations League van 2024.

Buitenkans

Technisch Manager Maud Roetgering van PSV over de komst van Renate Jansen: ,,Renate is een grote naam in het vrouwenvoetbal. Ze heeft ontzettend veel kwaliteiten en haar cijfers en prijzenkast weerspiegelen dat. Het was een buitenkans om haar aan te trekken en die hebben we met beide handen aangegrepen. Dat het is gelukt zegt wat over het project waarmee we bezig zijn. We kijken er enorm naar uit om haar in actie te zien.”

Buitenland

Renate Jansen liet eerder, toen haar vertrek bij FC Twente bekend werd, weten dat haar voorkeur uitging naar een buitenlands avontuur. Waarom dan nu toch PSV? Jansen op de site van de Brabantse club: ,,Ik moest er wel even over nadenken, want je wilt je carrière mooi afsluiten en ik had eigenlijk bedacht dat ik dat het beste in het buitenland kon doen. Dat ik nu toch hier zit, zegt eigenlijk alles. PSV is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Nu is het de volgende stap om kampioen te worden. Die uitdaging spreekt mij enorm aan. Daarom heb ik voor PSV gekozen.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder