Vier voormalige ADO-speelsters voor vijfdaagse trainingsstage Oranje-vrouwen

Ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen (FIFA-window van 8 tot en met 16 juli) belegt het Nederlands vrouwenelftal een meerdaagse trainingsstage in Zeist.

Foto: Eric de Wit

Bondscoach Andries Jonker (foto) heeft hiervoor 27 speelsters een uitnodiging gestuurd. Zij komen van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli bijeen op de KNVB Campus. Tot die 27 speelsters behoren er vier mete en ADO Den Haag-verleden: Chasity Grant, Gwyneth Hendriks, Renate Jansen en Marisa Olislagers. Vijf speelsters zijn tot en met 8 juli niet beschikbaar. Het betreft Lineth Beerensteyn, Caitlin Dijkstra, Fenna Kalma, Lynn Wilms (allen VfL Wolfsburg) en Merel van Dongen (CF Monterrey).

Wedstrijd

Op 4 juli zal een besloten trainingswedstrijd gespeeld worden. De inzet van de speelsters is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zal afhankelijk zijn van fitheid, afspraken met clubs en mogelijke clubwisselingen.

Definitieve selectie

Op vrijdag 5 juli maakt Jonker de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden bekend. Nederland neemt het vrijdag 12 juli (20.45 uur) in Sittard op tegen Italië. Vier dagen later, dinsdag 16 juli, speelt het in Bergen tegen Noorwegen (19.00 uur). Dit zijn de laatste twee duels in de groepsfase van de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks, de nummers drie en vier gaan naar de play-offs.

Lees verder