Bij sv Nootdorp vertrekkende Dylan Ligeon: ,,Ik voelde mij altijd gewaardeerd”

Aanvoerder Dylan Ligeon (foto) verlaat na vier seizoenen sv Nootdorp om weer terug te keren naar de club waar hij daarvoor altijd speelde, het Zoetermeerse DSO. In de vier jaar bij sv Nootdorp maakte hij ups en downs mee.

Bij zijn laatste interview op de site van sv Nootdorp werd hem gevraagd hoe het is nu weer terug te keren bij de club waar eerder twintig jaar heeft gespeeld. Dylan Ligeon: ,,Dat voelt wel fijn, natuurlijk voelt het ook wel als thuiskomen.  We hadden al een bijeenkomst voor de nieuwe selectie en dan kom je weer bekende gezichten tegen. Dan is het wel een club die voor mij als thuisvoelt, net als ik mij ook hier thuis en op mijn gemak voel. Dus in die zin is het een beetje dubbel.”

In het shirt van DSO voor zijn komst naar sv Nootdorp

Hoe kijk Ligeon terug op de afgelopen jaren bij sv Nootdorp?

,,Met vooral een goed gevoel. Positief ten opzichte van de club, teamgenoten, staf, de leiding van de club, tot het bestuur en de voorzitter. Natuurlijk ook alle supporters en sponsoren dus eigenlijk ten opzichte van alles wat erbij komt kijken. Ik voel me altijd gewaardeerd hier. Na het eerste seizoen, dat ik hier kwam voelde ik eigenlijk direct een connectie. Daarna natuurlijk ook aanvoerder geworden en toen voelde ik al helemaal de waardering en de steun, het vertrouwen in mij was gewoon enorm vanuit de club en dat heb ik tot het laatste moment gevoeld. Dus voornamelijk kijk ik terug met een heel positief gevoel. Natuurlijk waren er sportief ups en downs. We hadden twee jaar geleden natuurlijk graag willen promoveren, dat is helaas niet gelukt en uiteindelijk sluit je nu af met een degradatie. Dat deed me heel veel pijn. Ik wil altijd graag winnen en als je het niet redt en terugkijkt waar je het dit seizoen hebt laten liggen is het uiteindelijk niet nodig geweest om op deze positie te eindigen maar het was te laat voor ons.”

NOOTDORP, 06-04-2024 , sportpark ’s-Gravenhout, 1e klasse-C , Nootdorp – Wippolder (result 3-2)

Je aanvoerderschap betekende veel voor jou!

,,Dat betekende inderdaad heel veel. Ik denk dat als je een team als aanvoerder mag leiden dat de jongens en staf vertrouwen in je hebben. Ik heb het goede voorbeeld willen geven zowel op als buiten het veld en die rol heeft me zeker altijd goed gedaan. Voor mij hoeft het niet per se, ik ben niet iemand die vaak op de voorgrond treedt. Maar de rol paste me wel en uiteindelijk kwam het allemaal natuurlijk. Ik laat me altijd horen en ben iemand die het niet schuwt om zich uit te spreken en ik wil graag het beste voor de club dus dan laat ik dat ook gewoon horen. Dus de rol als aanvoerder heb ik met trots uitgedragen over de jaren heen.”

Wat beschouw je als het mooiste moment bij sv Nootdorp?

,,De trainingskampen waren altijd echt mooi. We hebben twee jaar een mooi trainingskamp gehad in Barcelona en dit jaar in Albufeira. Met de groep heb ik daar altijd geweldige tijden gehad. Dus dat zijn heel mooie momenten. De overwinning in de derby tegen RKDEO dit seizoen springt er ook bovenuit. En ondanks dat we het niet hebben gered toch dat we met een heel goede groep de finale van de nacompetitie hebben gehaald. Daar ben ik wel heel erg trots op. Dat zijn wel herinneringen die je altijd zullen bij blijven en daarom blijft Nootdorp ook wel altijd mijn club. Ik kom ook zeker graag terug om in de toekomst nog eens mee te doen. Wellicht met oud-Nootdorp, dat lijkt me hartstikke leuk. Als ik kan kom ik hier zeker nog langs en mijn broertje voetbalt hier ook nog in de JO14 komend jaar. Dus ik zal mijn gezicht zeker nog wel eens laten zien in Nootdorp.”

Wat heb je het meest bij deze club geleerd?

,,Ik heb wel geleerd dat je als vereniging alles echt samendoet. Met de sponsoren, het team, de staf en het bestuur en supporters. De vereniging runnen en zo gezellig houden moet je echt samendoen. Dat merk je hier wel echt. Het is een dorp dat graag wil dat we goed voetbal laten zien, maar als het niet gaat en het gaat met veel strijd en we laten zien dat we ervoor vechten, dan is het ook goed. Dus ik heb wel geleerd dat als je iets wilt bereiken, je dat samendoet.”

Je hebt uiteindelijk met twee trainers gewerkt. Hoe is dat bevallen?

,,Ja, met Marco (Jalink -red.) en Jeroen (Struijs – red.) uiteindelijk. Met Marco had ik een heel goede klik, dat is een heel gezellige man die in het midden van de groep stond en waar je mee kon lachen. Hij heeft ons natuurlijk ook door een heel succesvol seizoen geleid. Jammer dat hij uiteindelijk niet meer het vertrouwen had vanuit de groep om door te gaan. Toen is Jeroen ingestapt. Een echte voetbalgek, dat merk je aan alles. Die heeft ons als groep denk ik wel een stukje extra gebracht. Vooral de visie op het spel, dat je altijd moet en kunt voetballen. Opbouwen van achteruit en verzorgd spelen. Het is niet altijd gelukt, maar we hebben zeker periodes gehad waar je bijvoorbeeld zeven keer achter elkaar niet verliest of vier keer op rij wint. Dan zag je wel echt dat het erin zat en dat we wat geleerd hadden en het ook echt wel konden. Jammer natuurlijk dat het te laat kwam en we dat in de eerste seizoenshelft niet konden brengen.”

Uiteindelijk zijn er in jouw periode ook veel jonge spelers doorgestroomd. Hoe kijk je daarnaar?

,,Dat vind ik alleen maar goed. Ik ben ook zelf een jongen, die bij DSO alle jeugdselectieteams heeft doorlopen en uiteindelijk de kans kreeg in het eerste. Dus ik vind dat alleen maar een goede zaak dat een club zoals Nootdorp dat kan en natuurlijk ook de talentvolle jongens heeft in de jeugd om dat te kunnen doen. Dat is natuurlijk ook altijd een uitdaging, de vraag of de talentvolle jongens wel goed doorkomen. Je ziet nu dat het in de jeugdafdelingen ook heel goed gaat, dus daar ben ik alleen maar trots op. Ik vind het zelf ook fijn om met jonge spelers te werken. Die willen natuurlijk graag en die kan je goed een boodschap meegeven. Dat gaat natuurlijk wel altijd met een beetje geven en nemen. Ik hoop dat ik ze wat heb kunnen bijbrengen tijdens mijn tijd hier.”

(Bron: sv Nootdorp, foto’s: Haaglanden Voetbal)

 

 

Lees verder