Eljero Elia heeft zin in leuk seizoen bij FC Skillz

Hij was in het eerste blok van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen bij FC Skillz bij alle trainingen aanwezig. Afgelopen zaterdag kwam hij ook voor het eerste in actie voor zijn nieuwe club: oud-international Eljero Elia (foto).

Tekst: Ton Beije       |     Foto’s: Aad van der Knaap

De keuze van Eljero Elia om te gaan spelen bij FC Skillz is een bewuste. Er zijn familiebanden en zijn zoontje traint en speelt ook bij de club. Belangstelling van andere amateurclubs was er zeker. Maar Elia had geen behoefte daarop in te gaan. ,,Gewoon lekker voetballen. En dat bij een club waar natuurlijk gestreefd wordt naar een prestatie, maar waar de sfeer ook heel belangrijk is.

Zaterdag jl. de eerste minuten in een oefenduel tegen XerxesDZB. Er werd driemaal dertig minuten gespeeld. Elia kwam het tweede part in actie. ,,Het is weer even wennen. Het is duidelijk dat ik nog echt fit moet worden. Natuurlijk in de afgelopen maanden wel aan padellen geweest, maar dat is toch wat anders dan voetballen. Belangrijk om helemaal fit te zijn en het ritme weer op te pakken voordat het nieuwe seizoen gaat beginnen”, aldus Elia na afloop.

Op de momenten dat hij in bal bezit kwam, was duidelijk dat hij zijn voetbalkunsten nog niet is verleerd. Hij was ook de aangever bij het enige doelpunt van de met 1-2 verloren wedstrijd.

Lees verder