Visie voor DSV Full Speed: Vernieuwen, Verankeren, Voortbestaan

De afgelopen seizoenen zijn DSV Full Speed uitdagend geweest. Met twee opeenvolgende degradaties van het eerste elftal, dat komend seizoen in de vierde klasse moet uitkomen. Trainer én clubman Frank Verhaar (foto) verlaat de club en wordt de nieuwe trainer van vv Naaldwijk.

De club stond aan het einde van het seizoen voor een aanzienlijke uitdaging met minimaal vijftien spelers uit de  selectie van het afgelopen seizoen, die hebben aangegeven volgend seizoen niet meer voor  DSV Full Speed te willen of kunnen voetballen.

Desondanks ziet het bestuur van de Delftse club deze situatie niet als een tegenslag, maar als een kans om de selectie te herstructureren en haar visie voor de toekomst vorm te geven. En die visie voor de toekomst is gebaseerd op drie kernwoorden: Vernieuwen, Verankeren, en Voortbestaan. ,,Hierin schuilt de sleutel tot herstel en verdere groei van de club”, aldus het bestuur.

Vernieuwen

,,We staan aan de vooravond van een periode van vernieuwing. Met de aanstelling van onze nieuwe hoofdtrainer Gino Ninaber en zijn staf bestaande uit Albert Verhagen, Carlo Don, Willem Berkien en de tweede elftal trainer Kees Overtoom met als assistent/keeperstrainer Joan Freixer Reyes, hebben we een solide basis gelegd. Deze staf zal naast een schat aan ervaring, een frisse wind door de selectie laten waaien en nieuwe energie brengen”, laat de club weten.

Voor het eerst sinds jaren heeft de club een aantal spelers actief, gericht en succesvol benaderd en zullen er ook spelers die zichzelf hebben aangemeld komend seizoen uit gaan komen in de selectie. Dit is een noodzakelijke stap om de kwaliteit van de selectie van Full Speed te verhogen. Deze externe versterkingen zullen bijdragen aan een vernieuwd team dat competitief en ambitieus is.

Verankeren

,,Het aantrekken van spelers van buiten de club betekent niet dat we het DNA van DSV Full Speed uit het oog verliezen”, gaat het bestuur verder. ,,Integendeel, het is cruciaal dat we onze waarden en cultuur verankeren in de nieuwe (en huidige) spelers. Wij staan bekend om onze hechte verenigingsstructuur, de gezelligheid en de onmiskenbare rode en witte clubkleuren. Deze kernwaarden zullen wij overdragen op de gehele selectie en dus ook op de nieuwe aanwinsten, zodat zij zich snel thuisvoelen en bijdragen aan de gemeenschapszin binnen onze club.”

Voortbestaan

,,Onze jeugdafdeling groeit sterk en telt inmiddels ruim 450 leden. Dit is bijna een verdubbeling in korte tijd en de kwaliteit van het jeugdvoetbal is aanzienlijk verbeterd. Alle eerste elftallen in de jeugd spelen op bijna het hoogste niveau. Deze positieve ontwikkeling willen we doorzetten naar de senioren. Door te investeren in de jeugd en hun doorgroeimogelijkheden te waarborgen, creëren we een duurzame stroom van talent naar de zaterdagselectie. Dit biedt onze jeugd een platform waarop zij op zo hoog mogelijk niveau kunnen voetballen, terwijl de gezelligheid en het verenigingsgevoel behouden blijven. Hiermee willen we uiteraard niet alleen onze zaterdagselectie versterken, maar ook de zondagelftallen, zodat iedere jeugdspeler een plek vindt en vooral verdient binnen onze vereniging.”

Trots

Bij Full Speed is men trots op de club. ,,We willen niet alleen successen boeken op het veld, maar ook iedereen die zich inzet voor de vereniging, laten zien dat hun harde werk en toewijding worden gewaardeerd. Naast de tennis, de beachvolleyvelden en de prachtige nieuwe padelbanen, streven we ernaar om ook op de zaterdag weer successen te boeken met ons vlaggenschip op het hoofdveld. Door te vernieuwen, ons DNA te verankeren in (nieuwe) spelers en continuïteit te waarborgen voor onze jeugd, kunnen we samen bouwen aan een sterke en succesvolle toekomst voor DSV Full Speed. We geloven dat deze aanpak ons zal helpen om niet alleen terug te keren naar een hoger niveau, maar ook om een stabiele en bloeiende vereniging te blijven voor de komende generaties”, aldus het vooruitstrevende bestuur van De Delftse clubs op sportpark Kerkpolder.

Lees verder