Dramatische start trainingskamp SV Wehen met oud-ADO-spelers Goppel en Katic

Lichte paniek dit weekeinde in het vliegtuig dat SV Wehen Wiesbaden, het Duitse team met oud-ADO Den Haag-spelers Thijmen Goppel en Amar Katic (foto), naar Zuid-Afrika moest brengen.

Tekst: Peter Petit

Na ongeveer vier uur in de lucht te zijn geweest moest het vliegtuig wegens technische problemen terug naar het startpunt van de reis, het vliegveld van Frankfurt.

SV Wehen, dit seizoen na degradatie weer uitkomend op het derde niveau in Duitsland, vertrok naar Zuid-Afrika waar het als onderdeel van haar zomertrainingskamp twee testwedstrijden gaat spelen. Na het vinden van een alternatieve vlucht die een tijdige aankomst in Zuid-Afrika mogelijk moet maken, staan er twee testduels op het programma tegen Cape Town (4 juli) en Stellenbosch (7 juli).

Helmut Schön Sportpark

Voorafgaand aan de reis naar Zuid-Afrika werkte SV Wehen in het naast het eigen Brita Arena gelegen Helmut Schön Sportpark haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen af. Tegen partnerclub SV Erbenheim 1921, op het zevende niveau uitkomend in de Kreisoberliga, werd en 7-0 overwinning geboekt met een belangrijke rol voor middenvelder Amar Katic bij het eerste doelpunt. Uit zijn voorzet werd het eerste doelpunt voor de club uit Wiesbaden gescoord. Katic werd in de tweede helft gewisseld voor zijn oud-clubgenoot bij ADO Den Haag, Thijmen Goppel.

 

 

Lees verder