Nationaal team Indonesië voor zware opgave kwalificatie eindronde WK 2026

Het nationale team van Indonesië  staat voor een wel haast onmogelijke taak om zich definitief te kwalificeren voor de eindronde van het WK voetbal 2026 dat in Canada, Mexico en de Verenigde Staten wordt gehouden.

Tekst: Peter Petit

Sinds afgelopen week weten de voetbalmaffe Indonesiërs dat hun ‘Team Garuda’ zich zal moeten kwalificeren voor de mondiale eindstrijd in een poule met als tegenstanders landen die gerust ‘stamgasten’ van het WK genoemd mogen worden. Japan, Australië en Saudi-Arabië zijn de zwaarste tegenstanders voor Indonesië in deze groep C in de derde ronde van WK-kwalificatietoernooi van de Zuid-Aziatische zone.

Ver weg

Met daarbij ook nog opgeteld de wedstrijden tegen het eveneens in deze eindronde uitkomende China en Bahrein, lijkt deelname aan het WK 2026 voor het team met daarin onder andere Rafael Struick (foto), Thom Haye en aankomende vedette Jens Raven, verder weg dan ooit.

Tweede

Indonesië kwalificeerde zich voor de derde ronde van deze kwalificatie voor het WK 2026 door achter winnaar Irak als tweede te eindigen in de poule. Deze kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in de periode van 5 september 2024 tot en met 10 juni 2025.

 

 

Lees verder