ADO Den Haag start voorbereiding op nieuwe voetbalseizoen

ADO Den Haag is maandagochtend op het trainingscomplex van het Sportpark Irene begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Even na elf uur verscheen de selectie met de technische staf op het trainingsveld.

Tekst: Ton Beije       |    Foto’s: Eric de Wit

Voorgaande jaren begon veelal de eerste training rond de klok van vijf uur, maar nu dus om elf uur. Een flink aantal supporters had de moeite genomen om naar Rijswijk te komen om de vrij toegankelijke training bij te wonen.

Voordat de spelers aan hun opwarmronde konden beginnen was er vanuit de voltallige spelersgroep en staf een applaus voor de aanwezige fans. Vooraf was er toch wat onzekerheid omdat in de vroege ochtenduren spandoeken bij de ingang aan het hek waren gehangen. Het bleef allemaal zoals het ook behoort te gaan. Ook technisch directeur Joris Mathijsen was present, evenals Albert van der Dussen, directeur bij de Opleidingen. Ook Algemeen Directeur Natascha van Grinsven-Admiraal was vrijwel de gehele ochtendsessie present in Rijswijk.

Voor Joris Mathijsen wacht er nog een flink werk. Er verdwenen bij ADO Den Haag de nodige spelers, aanvulling van de selectie is dus noodzakelijk. Eén voordeel met de start van vorig seizoen is er wel, want de selectie is nu – met de spelers die ook het afgelopen seizoen deel uitmaakten van de groep – breder. Mathijsen liet weten dat er hard wordt gewerkt aan uitbreiding en ook trainer Darije Kalezic gaf – na afloop van de training – aan dat er zeker in defensief opzicht aanvulling moet komen, maar ook voor de aanval.

Om de selectie voor deze oefensessie op pijl te brengen waren ook de nodige spelers van het Onder 21-team opgeroepen. Doelman Hugo Wentges was weer volledig van de partij. Hij werd met de twee andere doelverdedigers – David van Riet en Thijmen de Koning – onder handen genomen door de nieuwe keeperstrainer van O21, Kawa Hisso. Keeperstrainer Raymond Mulder ontbrak op het trainingsveld. Naar verluidt is hij in onder handeling met een andere club om daar aan de slag te gaan.

Zaterdag speelt ADO Den Haag de eerste oefenwedstrijd. Traditiegetrouw is dat aan de Jan van Beersstraat waar Laakkwartier dan de gastheer is. Het beginsignaal klinkt om 14.00 uur. Woensdag 10 juli volgt dan het tweede duel. Op het veld van vv Naaldwijk is dan om 18.30 uur de tegenstander het Westlands elftal. De ADO Den Haag-selectie werkt later in juli nog een trainingskamp van een week af in Zeeland.

Een uitgebreid interview had Haaglanden Voetbal na de training met hoofdtrainer Darije Kalezic. De trainer ging nog even in op het vorige seizoen, de noodzakelijke uitbreiding van de selectie, waar de prioriteiten liggen, de doelstelling voor komend seizoen en hij reageerde op het feit wat het hem doet, dat een kleine groep supporters hem liever ziet vertrekken. Dat video-interview verschijnt later hier op deze website. Op deze pagina in ieder geval al de fotoreportage die onze vaste ADO Den Haag-fotograaf Eric de Wit maakte tijdens de eerste trainingsochtend.

Lees verder