Abdenasser El Khayati speelt komend seizoen bij Kozakken Boys

Trainer Edwin Grünholz heeft er komend seizoen weer een oud-prof bij bij zijn huidige club Kozakken Boys: de onder meer oud-ADO Den Haag-speler Abdenasser El Khayati (foto).

De komst van de geboren Rotterdammer, die al eerder korte tijd voor de ploeg uit Werkendam speelde, betekent voor Kozakken Boys een kwaliteitsimpuls, zoals de club het zelf noemt. El Khayati tekende voor één seizoen op sportpark De Zwaaier.

El Khayati, 35 inmiddels, heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan bij profclubs in Nederland én in het buitenland. In de jeugd speelde hij onder meer voor Feyenoord, Excelsior, Leonidas, PSV, FC Den Bosch en NAC Breda. Bij FC Den Bosch maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal.

Buitenland

Verder kwam uit onder meer uit voor Olympiakos Nicosia (Cyprus), Burton Albion (Engeland), toen onder leiding van trainer Jimmy Floyd Hasselbaink. Daarna Queens Park Rangers, dat hem een seizoen verhuurd aan ADO Den Haag, waarna hij daarna een contract tekende bij de Hagenaars. In 77 officiële duels voor ADO Den Haag in de Eredivisie scoorde El Khayati dertig doelpunten. Vlak voor de coronaperiode vertrok hij naar Qatar Sports Club en zijn terugkeer in Nederland ruim anderhalf jaar later bleek wat minder succesvol, want hij degradeerde eerst met ADO Den Haag en een seizoen later met Willem ll (voor beide clubs speelde hij overigens maar een beperkt aantal wedstrijden in de tweede seizoenshelft).

India

In september van het jaar 2022 besloot avonturier Nasser El Khayati nog één keertje het vliegtuig te pakken en dit bracht hem bij Chennaiyin FC (India). Een jaar later was hij actief voor Mumbai City FC, ook in India, waarmee hij ook kampioen is geworden. En komend jaar is hij te bewonderen in Werkendam, waar naast trainer Edwin Grünholz ook Hagenaar Raily Ignacio als speler actief is.

Voor het drietal, met de andere teamgenoten, de taak om Kozakken Boys – dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Tweede Divisie – weer terug te brengen op dat niveau.

 

Lees verder