Voorzitter voetbalbond Indonesië ziet in Jens Raven toekomstige spits nationaal team

De droom van de van sv Nootdorp afkomstige 18-jarige Jens Raven (foto) om ooit het tenue van het nationale elftal van Indonesië, ‘Team Garuda’, te mogen dragen, is eindelijk uitgekomen. Afgelopen donderdag heeft Jens, zoon van oud- ADO Den Haag speler Björn Raven, de eed voor het Indonesisch staatsburgerschap afgelegd, waardoor hij nu officieel in het bezit is van de Indonesische nationaliteit.

Tekst: Peter Petit

In Indonesië ziet men in de speler die sinds 2023 deel uitmaakt van Jong FC Dordrecht, de ideale toekomstige spits van het nationale elftal. Raven heeft Indonesisch bloed in de aderen dankzij de moeder van zijn grootmoeder of –vader die uit Yogyakarta kwamen. Vanwege zijn nog jonge leeftijd kan Raven ook worden ingezet in het nationale U19 team van Indonesië, dat binnenkort aantreedt in de strijd om het Zuidoost-Aziatisch kampioenschap in die leeftijdscategorie.

Kwaliteitsspeler

Volgens de voorzitter van de Indonesische voetbalbond, de PSSI, Erick Thohir, is Raven de kwaliteitsspeler die zijn nationale team nodig heeft. Thohir ziet in Raven de toekomstige spits van het nationale team. De fysiek sterke en creatieve speler is overigens op meerdere posities in het team inzetbaar. Hij kan ook uit de voeten als verdedigende middenvelder en als vleugelspeler. Bij het onder 21 team van FC Dordrecht kwam de nieuwbakken Indonesiër in 2023, het jaar waarin hij sv Nootdorp voor FC Dordrecht verruilde, tot zes doelpunten in twintig wedstrijden. Bij FC Dordrecht treedt hij in de voetsporen van vader Björn die ook een verleden bij de Schapenkoppen heeft.

Sin Tae-yong

De Zuid-Koreaanse bondscoach Sin Tae-yong van het nationale team uit ‘de gordel van smaragd’ raakte geïnteresseerd in Raven toen hij hem tijdens zijn bezoek aan Den Haag afgelopen mei, aan het werk zag tijdens het duel van FC Dordrecht O21 tegen ADO Den Haag O21, het team van Rafael Struick, in wiens voetsporen Raven nu treedt.

Lees verder