Oud-ADO-spelers Goppel en Catic zien trainingskamp Wiesbaden in Zuid-Afrika afketsen

Afgelopen maandag bracht Haaglanden Voetbal het bericht inzake de motorpech tijdens de vlucht van SV Wehen Wiesbaden, de Duitse club van twee spelers met een verleden bij ADO Den Haag, Thijmen Goppel en Amar Catic (foto).

Tekst: Peter Petit

Op weg naar een trainingskamp in Zuid-Afrika moest het vliegtuig met daarin de selectie van de Duitse derdeklasser wegens motorpech, na vier en een half uur weer terugkeren naar Frankfurt waar de vlucht was begonnen.

Schadeclaims

Inmiddels is, na intensief overleg tussen de club en alle bij de reis betrokken partners, besloten dat het trainingskamp niet doorgaat. De staf van Wehen is er, ondanks dat er alles uit de kast is gehaald, niet in geslaagd om een alternatieve vlucht te vinden. Door de omvang van de groep en de korte termijn was de zoektocht uiteindelijk geen succes. De rood-zwarten gaan mogelijke schadeclaims onderzoeken.

Gezondheid

Nico Schäfer, CEO van SVWW, liet weten teleurgesteld te zijn dat het trainingskamp na vele maanden van voorbereiding niet door kan gaan. ,,Het werd ons echter al snel duidelijk dat het qua gezondheid van de spelers geen zin zou hebben om later dan maandag aan de reis te beginnen, terwijl donderdag de eerste wedstrijd al op het programma staat.” Er wordt gezocht naar nieuwe oefentegenstanders ter vervanging van de twee oefenwedstrijden in Zuid-Afrika.

NEC Nijmegen

Dat zal dan hoe dan ook geen oefenwedstrijd tegen NEC, de oude club van Thijmen Goppel voordat hij naar Den Haag vertrok, worden. Op de website van SVWW stond lange tijd de Nijmegenaren als tegenstander genoteerd, maar navraag bij de persafdeling van NEC leert dat daar niks van klopt. In Nijmegen weet men niets van de wedstrijd die op 13 juli in Wiesbaden, zo’n drieënhalf uur rijden van de Goffert, zou worden gespeeld, althans volgens de website van SVWW. De persafdeling van NEC laat desgevraagd weten geen idee te hebben hoe het nieuws over deze wedstrijd de wereld is ingekomen en wenst er verder ook niet op in te gaan. De aankondiging is inmiddels van de website van SVWW verwijderd.

Lees verder