Oranje Vrouwen Onder 16 opent Nordic Tournament met zege op Denemarken

Het vrouwenteam van Oranje Onder 16 is uitstekend begonnen aan het Nordic Tournament in Finland. In de eerste wedstrijd werd Denemarken door de ploeg van de Haagse coach Félicienne Harteveld-Minnaar (foto) met 5-0 geklopt.

Oranje begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de Denen. Al na drie minuten kopte Maud Koster haar ploeg naar een 1-0 voorsprong. Oranje had veel de bal, maar wist na de openingstreffer niet heel gevaarlijk te worden. Bij rust was het dan ook nog maar 1-0.

Los

Na rust kwam het jonge Oranje-team echt los. Zeven minuten na rust kopte Otylia el Belati – uit opnieuw een hoekschop – de 2-0 tegen de touwen. Zij scoorde vlak daarna ook met het hoofd de derde Oranje-treffer: 3-0. Het team van coach Harteveld-Minnaar kreeg daarna nog meer mogelijkheden.

Tevreden

Na een ruim uur was invaller Ranneke Derks trefzeker na een snelle omschakeling (4-0) en in  blessuretijd zorgde Liv Pennock voor het slotakkoord: 5-0. KNVB-coach Félicienne Harteveld-Minnaar was tevreden over haar ploeg liet ze weten aan OnsOranje: ,,We zijn erg tevreden. Het is heel fijn voor het zelfvertrouwen. We hebben aan het begin van dit seizoen uitgesproken dat we dit Nordic Tournament willen winnen. Daar gaan we ook voor.”

Donderdag speelt O16 tegen Engeland. ,,Dat is wel een niveautje hoger, echt een topland. Zij hebben 3-0 gewonnen, dus zitten ook in een goede flow, een mooie uitdaging”, aldus de coach.

Lees verder