Veel belangstelling bij open training Sarina Wiegman met Engelse vrouwenselectie

Deze week bereidt de vrouwenselectie van Engeland zich onder leiding van hoofdcoach Sarina Wiegman voor in Noordwijk op de beide komende beslissende kwalificatieduels voor UEFA Euro 2025.

De selectie verblijft in Huis ter Duin en traint op het complex van SJC. Maandag was er – voor het publiek – een open training op het hoofdveld. Voor een overvolle tribune en bovendien nog heel veel mensen rondom het hoofdveld werd een zeer intensieve training afgewerkt.

Ervaring

Het Engelse voetbalelftal staat bol van ervaring met de bekende namen zoals doelverdedigster Karen Bradsley en speelsters zoals Lucy Bronze (Olympique Lyon) Georgia Stanway ( Bayern Munchen)  die met haar 25 jaar één van de jongsten in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman is.

Grasveld

Engelse selectie kwam met ruim 35 speelsters naar Noordwijk. Ondersteund door een uitgebreid team van trainers, fysiotherapeuten, technisch specialisten, PR-functionarissen en materiaalmensen.  De totale delegatie bestond uit zo’n zeventig personen. De bestuurskamer van SJC werd omgebouwd tot een Gym en het hoofdveld werd steeds door de grasmeesters Beltman en Beltman in topconditie opgeleverd.

Locatie

De accommodatie was voor Sarina Wiegman, die ooit ook speelde bij Ter Leede, niet onbekend. Zij wilde ver weg van de enthousiaste Engelse fans, in alle rust aan de voorbereiding werken, daarom werd gezocht naar een plek buiten, maar niet al te ver van Engeland. Haar eerdere ervaringen bij de KNVB bracht haar richting Grand Hotel Huis ter Duin als verblijfaccommodatie. En de keuze voor het gras van SJC kwam ook voort uit adviezen vanuit de KNVB. Wiegman op de site van SJC: ,,Zeker in de wetenschap dat dit grasveld wordt onder houden door Erwin Beltman, die ik natuurlijk al kende vanuit het Feyenoordstadion, was voor mij ook een belangrijk argument.”

Er was die avond een gemoedelijke en zeer ontspannen sfeer. Wel moest de rest van de week het trainingsveld volledig afgeschermd blijven zodat de voorbereiding niet werd verstoord.

(Foto: SJC)

Lees verder