Oranje Onder 16 dendert door met finaleplek op Nordic Tournament

Het Oranje-vrouwenteam Onder 16 heeft zich met een knappe zege op Engeland geplaatst voor de finale van het Nordic Tournament in Finland. Doelpunten van Lina Touzani en Rosalie Renfurm waren voldoende om de Engelsen te verslaan: 1-2.

Oranje speelde een uitstekende eerste helft. De ploeg van Haagse coach Félicienne Harteveld-Minnaar (foto) had de bal, was de betere ploeg en kreeg de beste kansen en kwam op een 1-0 voorsprong. In het vervolg van de tweede helft bleef Oranje de betere ploeg, maar verzuimde het de score verder uit te bouwen. Een eeuwenoude voetbalwet werd aan het begin van de tweede helft werkelijkheid, want Engeland kwam op gelijke hoogte (1-1).

Strafschop

Toch raakte Oranje niet in paniek en bleef het de wedstrijd domineren. Nederland moest daarbij wel lang wachten op de voorsprong. Vijf minuten voor tijd werd Rochelity Dap neergehaald in het strafschopgebied. Renfurm ging achter de bal staan en schoot koeltjes raak (2-1).

Finale

Door de overwinning staat Oranje voor de tweede keer in twee jaar in de finale van het Nordic Tournament. Vorig jaar werd in die finale nog verloren van Noorwegen. Dit jaar is gastland Finland komende zondag, 7 juli, de tegenstander.

KNVB-coach Harteveld-Minnaar zag haar ploeg een uitstekende partij op de mat leggen. ,,De eerste helft was echt heel goed met veel mooie aanvallen over meerdere schijven. Daar zijn we heel trots op”, liet ze weten aan OnsOranje.

 

Lees verder