Oud-ADO Den Haag-spits Omar Bogle vindt in Crewe Alexandra nieuwe club

Omar Bogle (foto) stond in 2020 korte tijd onder contract bij ADO Den Haag en werd ingevlogen als spits tijdens het eveneens korte bewind van de Engelse trainer Alan Pardew, het seizoen dat ADO Den Haag ‘gered werd door het stilleggen van de competitie wegens corona’.

Tekst: Ton Beije

Omar Bogle – die in zijn ADO-periode vijf duels speelde en eenmaal trefzeker was (februari 2020 uit tegen sc Heerenveen, uitslag 2-2) – heeft nu in Crewe Alexandra een nieuwe club gevonden. De nu 30-jarige Bogle tekende voor twee seizoenen bij de club die uitkomt in League Two.

Huurbasis

In zijn korte ADO-periode was Bogle op huurbasis van Cardiff City in Den Haag. Na ADO Den Haag kwam hij nog uit voor Charlton Athletic, Doncaster Rovers, Hartlepool United en het laatst voor Newport County, waar hij in 2022 een contract tekende en negentien doelpunten maakte in zijn eerste periode bij het Welshe team.

Bogle in actie tegen sc Heerenveen, waarin hij eenmaal scoorde

Bogle maakte eerder naam bij Grimsby Town, waar zijn doelpunten in 2017 veel geld opleverden voor een overstap naar Wigan Athletic. Daarna kwam hij uit voor Cardiff City, dat hij in 2018 aan promotie hielp naar de Premier League.

(Foto’s: Haaglanden Voetbal)

 

Lees verder