Oefenvoetbal: TOGB wint eerste duel van tweede divisionist Jong Almere City

De eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2024-2025 is door TOGB met 1-0 gewonnen van Jong Almere City FC. Youri de Winter maakte in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd en werd zo de eerste matchwinnaar in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Trainer Jonathan Jonk van TOGB liet in de eerste helft zes nieuwe spelers uit zijn selectie in de basis aantreden. In de verdediging maakte Railey Martijn en Zeb Modderkolk hun opwachting. De gehele voorhoede in het eerste bedrijf maakte haar debuut in het zwart-geel. Daley Uythof, Joep Roovers, Ali Khaldi en Elmer de Vries maakten tegen tweede divisionist Jong Almere City de eerste minuten in dienst van TOGB.

Mix

Ook Jong Almere-coach Danny Schenkel stuurde een mix van nieuwe en bekende spelers het veld in om te zien hoe zijn team er na de eerste trainingen uitzag.

In de eerste helft speelden beide teams aanvallend. De passlijnen zijn nog niet ingesleten bij beide teams en dat was duidelijk te zien. Onwennig en aftasten was dan ook wat je kon verwachten en ook zag in het begin. Jong Almere City was sterker aan de bal, drukte wel, maar tot echte kansen kwam de tweede divisionist niet. Toch viel er voor de TOGB-supporters in deze eerste oefenwedstrijd genoeg moois te zien. Op de rechterflank toonde Elder de Vries meerdere keren zijn snelheid en dook de dribbelaar, die overkwam van Unitas, regelmatig op in de zestienmeter van Almere City. Centraal voorin vonden de van DSO overgekomen Joep Roovers en Ali Khaldi elkaar, maar tot een treffer leidde de combinaties van de twee nog niet. Ali Khaldi heeft, nu hij weer selectiespeler is, hard gewerkt om wedstrijdfit te raken en zal op dit gebied nog stappen gaan maken om er te staan bij de start van het seizoen. Het voetballen is de oud-speler van Barendrecht niet verleerd en ook de wil om te winnen liet de aanvaller in deze oefenwedstrijd al zien. De van Wippolder overgekomen Daley Uythof, maakte een prima indruk aan de linkerkant, maar ook hij moet nog wennen aan zijn teamgenoten.

Testen

Jong Almere City testte de laatste linie van TOGB in het eerste bedrijf regelmatig. De linksbenige centrale verdediger Railey Martijn die overkwam van Heerjansdam en de eveneens linksbenige Zeb Modderkolk geflankeerd door Finn Ameling en Figo Eijgenraam, gaven echter niets weg, waardoor vaste waarde en aanvoerder Moreno Zwarteveld, gemakkelijk de nul kon houden. Op het middenveld vonden Leroy Zwarteveld en Talib Azaroiali als ingespeeld duo elkaar veelvuldig, zonder dat zij de TOGB-aanval in positie konden brengen.

Na de wissel van helft traden er twee flink gewijzigde teams aan voor het tweede bedrijf. Bij TOGB mocht Mo El Yacoubi zijn eerste minuten maken. El Yacoubi gaf begin tweede helft direct zijn visitekaartje af. Na goed voorbereidend werk van Leroy Zwarteveld, verscheen El Yacoubi oog in oog met Almere sluitpost Van der Wilt. De doelman uit Flovoland redde op de inzet van El Yacoubi, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Strafschop

Nadat Leroy Zwarteveld door Almere-verdediger Boerboom werd gevloerd binnen de zestien, mocht Youri de Winter van elf meter aanleggen. De trap van De Winter werd door doelman Van der Wilt uit het doel gerost.

TOGB gaf in de tweede helft meer druk dan voor de rust. Achterin stond de verdediging, georganiseerd door Glenn Zandbergen, als een huis. TOGB combineerde en werd via de flanken steeds gevaarlijker. Het drukgeven lukte in het tweede bedrijf steeds beter, waardoor de centraal spelende De Winter kon worden aangespeeld, zonder dat de weer volledig fitte aanvaller zijn acties kon belonen met een treffer.

Debuut

De technische staf had in verband met de afwezigheid van maar liefst acht spelers een beroep gedaan op spelers uit de TOGB O23. Deze mochten na een uur voetballen hun debuut maken in TOGB 1. Saber Azaroiali, Mo el Bakali en Stein Deurman zullen dit eerste weekend van juli niet meer vergeten. Alle drie lieten zien mee te kunnen, wat voor de staf van TOGB fijn was om te zien.

Waar TOGB vorig seizoen wel eens vergat zichzelf te belonen, lukte dit deze wedstrijd wel. Youri de Winter was in de slotfase trefzeker, waardoor TOGB haar eerste oefenwedstrijd winnend afsloot. Komende dinsdag wacht in Capelle de tweede test. TOGB treedt dan om 20.00 uur aan tegen vierde divisionist Capelle.

 

 

 

 

Lees verder