Oefenverlies voor Excelsior Maassluis en Quick Boys tegen profs

Drie clubs uit de Tweede Divisie, waarin ook Scheveningen komend seizoen weer uitkomt, hebben zaterdag een oefenduel afgewerkt tegen een profclub. Vv Katwijk hield Jong AZ op 3-3, terwijl Excelsior Maassluis met 0-7 moest buigen voor Sparta en Quick Boys het niet redde tegen het naar de KKD gedegradeerde Excelsior Rotterdam: 0-2.

Tekst: Ton Beije

In de derde oefenwedstrijd van het seizoen heeft Sparta Rotterdam een klinkende overwinning op Excelsior Maassluis geboekt. Op Sportpark Dijkpolder eindigde het duel in 0-7 voor de Rotterdammers. Bij rust was de stand 0-4. Namens Sparta was Tobias Lauritsen tweemaal trefzeker, de andere treffers kwamen van Arno Verschueren, Pelle Clement, Julian Baas, Agustin Anello en Rayvien Rosario. Bij Sparta stond voormalig ADO Den Haag-doelman Youri Schoonderwaldt tussen de palen.

Wind en regen

Excelsior Rotterdam is de voorbereiding begonnen met een 0-2 overwinning op tweede divisionist Quick Boys. De doelpunten in het winderige en regenachtige Katwijk werden gemaakt door Noah Naujoks en oud-ADO Den Haag-jeugdspeler Lance Duijvestijn (foto), die tevens de aanvoerdersband mocht dragen. Ook Mike van Duinen startte in de basisopstelling.

Tweede Divisionist vv Katwijk hield Jong AZ goed bij. Op De Krom eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder