Oranje vrouwenteam Oranje Onder 16 wint Nordic Tournament

Het vrouwenteam van Oranje Onder 16 heeft op knappe wijze het Nordic Tournament in Finland gewonnen. De ploeg van de Haagse trainer/coach Félicienne Harteveld-Minnaar (foto) won zondag in de finale met 2-0 van het gastland.

In het begin van de wedstrijd was het even zoeken voor beide ploegen, maar Oranje kwam langzaam steeds beter in de partij. Dat leidde na een klein kwartier tot de eerste kansen, maar geen treffers.

Raak

Enkele minuten later was het wel raak voor Oranje. Dap onderschepte een verkeerde terugspeelbal van de Finse rechtsback, behield het overzicht en legde breed op Touzani, die de bal in het lege doel schoof: 1-0. Oranje dacht door te drukken, maar de Finse ploeg kreeg nog een prima kans, maar keepster Megan Brugge van Oranje was op dreef.

Blok

In de tweede helft bleef Finland op zoek naar de gelijkmaker, maar de Nederlandse defensie hield een stuk beter stand dan in het slot van het eerste bedrijf. Toch kreeg Finland direct na rust wel een grote kans. Touzani bewees echter met een perfect blok dat ze ook verdedigend haar steentje kon bijdragen.

Vrije trap

In de omschakeling was Oranje in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk. Pas in de extra tijd was het weer raak. Aanvoerder Rosalie Renfurm ging achter de bal bij een vrije trap en  schoot de bal fantastisch in de kruising: 2-0.

Stijgende lijn

Aan het eind van dit seizoen staat KNVB-coach Harteveld-Minnaar met een tastbare prijs in haar handen. Eerder dit seizoen werd nog een finale verloren van Japan op het Mondial Football Montaigu-toernooi in Frankrijk. ,,Toen speelden we ook tegen een sterke tegenstander, maar lukte het net niet. Nu lukt het net wel. Dat is een mooie stijgende lijn”, aldus Harten-Minnaar tegen OnsOranje.

 

Lees verder