Oranje-international Joshua Zirkzee zet loopbaan voort bij Manchester United

De kans dat Joshua Zirkzee (foto) komend seizoen voor Manchester United uitkomt is zeer groot. De speler is zelf al rond met de club van Erik ten Hag. Manchester United en FC Bologna naderen ook een akkoord.

De spits van Bologna, die ook drie jaar in de opleiding van ADO Den Haag speelde, kan een meerjarig contract tekenen in Manchester. Ook Bayern München zou flink wijzer worden van een transfer van Zirkzee van FC Bologna naar Manchester United. Contractueel zou FC Bologna een bedrag van rond de veertig miljoen euro moeten vangen.

Debuut

De 23-jarige aanvaller maakte afgelopen zaterdag in de slotfase zijn debuut in het Nederlands elftal. Van de jeugd van ADO Den Haag verkaste hij naar de jeugd van Feyenoord op Varkenoord. Na een verblijf van een jaar bij de Rotterdammers vertrok hij naar Bayern München. Hij haalde daar ook de hoofdmacht en werd tussentijds verhuurd aan Parma en Anderlecht. Bij zijn nieuwe club FC Bologna maakte hij een prima afgelopen seizoen door.

Blessure

Hij zat aanvankelijk niet bij de selectie van Oranje vanwege een eerdere blessure, maar werd door bondscoach Ronald Koeman alsnog vanuit zijn vakantiebestemming Florida opgeroepen door de blessures van Teun Koopmeiners en Brian Brobbey.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder