Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Alle vertrouwen om deze uitdaging aan te kunnen”

FC ’s-Gravenzande leverde aan het einde van het afgelopen seizoen een knap staaltje werk af, door via de nacompetitie een ticket te bemachtigen voor de Derde Divisie, waarin het ook regioclub Quick zal treffen.

Op de website van de Westlandse club wordt succestrainer Mike Jonk (foto) een aantal vragen voorgelegd over dat komende seizoen.

Wat is jouw eerste reactie op de indeling die afgelopen vrijdag bekend is gemaakt?

,,Het is een mooie poule met aansprekende clubs. Gelukkig ligt meer dan de helft redelijk in de buurt, zodat onze trouwe supporters nog een aantal mooie wedstrijden dichtbij kunnen meemaken.”

Zitten er wedstrijden bij waar je speciaal naar uitkijkt?

,,Niet specifiek. Ik denk dat supporters hun eigen voorkeuren hebben voor bepaalde wedstrijden, maar persoonlijk kijk ik uit naar elke wedstrijd.”

Wedstrijden redelijk in de buurt, maar toch ook een uitbeurt bij sv Meerssen, op zaterdag om 18.00 uur. Wordt dat overnachten?

,,Ik hoop dat de wedstrijden naar 15.30 uur verplaatst kunnen worden. Voor de verre uitwedstrijden moeten we bekijken hoe we het qua budget kunnen organiseren. Misschien kunnen we een keer overnachten of na de wedstrijd gezamenlijk eten.”

Ook al met de spelers contact gehad over de indeling?

,,Zeker, het was druk op de app met de spelers. Iedereen is ermee bezig en heeft er zin in.”

Er zitten natuurlijk onbekende tegenstanders bij. Hoe ga jij je laten informeren, zitten er uitdagingen bij?

,,Ik heb goed contact met veel trainers, ook in deze poule, dus we zullen elkaar van informatie voorzien. Daarnaast zal ik regelmatig zelf het land doorreizen om de tegenstanders te analyseren.”

Echte streekderby’s zijn de ontmoetingen met Quick met trainer Paul van der Zwaan. Een oude bekende. Wat herinner je van hem?

,,Persoonlijk herinner ik me weinig, maar de mensen die ik spreek zijn heel positief over hem. Ik kijk ernaar uit om komend seizoen meer contact met hem te hebben. Hij doet het goed bij Quick en ik zie uit naar de wedstrijden tegen zijn ploeg.”

De Derde Divisie bestaat uit achttien clubs, dat betekent een lang en zwaar seizoen. Is je selectie breed genoeg?

,,Zeker! Vorig seizoen hebben we ook meer dan veertig wedstrijden gespeeld. Onze selectie is komend seizoen breder geworden, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we de uitdaging aankunnen.”

Wat verwacht je van dat eerste seizoen in de Derde Divisie, zie je kansen of is dat nog te vroeg om er iets over te zeggen?

,,Het is uiteraard nog te vroeg om daar iets definitiefs over te zeggen, maar ik heb veel vertrouwen in deze groep. We zullen moeten laten zien wat we kunnen en dan zien we wel hoever we komen.”

FC ’s-Gravenzande speelt slechts drie oefenduels. Is dat genoeg?

,,Het liefst had ik een langere voorbereiding gehad, maar alles stond al vast, inclusief de vakanties van de spelers. De periodisering (het plannen van de fysieke inspanning van het team, met als doel om spelers door de weken heen steeds fitter te krijgen) en weekload (het maximale uit spelers halen om de belasting en belastbaarheid in evenwicht te krijgen en houden) zijn volledig uitgewerkt, dus we zijn op 17 augustus helemaal klaar om de competitie te starten.”

Lees verder