Beachsoccer: BS Scheveningen moet titelafstaan aan BS Altena

In de Eredivisie Beachsoccer pakte het team van BS Scheveningen twee jaar op rij de titel. Dat zat er dit seizoen absoluut niet in. Nu ging BS Altena met de eer strijken door in de finale te winnen van BS Zeeland.

Foto’s: Frank van Leeuwen (SportSnap.nl)

BS Scheveningen kreeg in het duel tegen de latere kampioen BS Altna een enorm pakslaag in het Scheveningse Beach Stadion. Met een 16-1 (!) nederlaag moest het team afdruipen. Tijdens het duel kregen ook nog eens twee spelers van BS Scheveningen een rode kaart voorgehouden. De eretreffer kwam op naam van Björn Wagenaar, ex- Scheveningen en tegenwoordig spelend voor sv Poortugaal. Delftenaar Donny van Ooijen was niet eens met een beslissing en hield het verder dit kampioenschap voor gezien.

In het tweede duel, tegen BS Zeeland, hersteld BS Scheveningen zich en verloor nipt met 6-5. Alle treffers kwamen van Björn Wagenaar, met veelal als aangever Djamel Boerstra.

Bij de ‘mannen amateurs’ kwm het team van SVH diverse malen in actie. Erw as een 3-0 verlies tegen D’n Dieje, 2-1 winst op The Gunners, 2-0 winst op BS Blue Ribbon, nipt verlies van 2-3 tegen HTC BC Zwolle en ook het duel tegen BS Dutch Scorpions ging verloren (0-2). De doelpunten van SVH werden gescoord door Fouad Guernaoui, Wesley Schouten, Mouhsine el Arnouki, Tom Hesselink en Yossef Aknouch (op veld spelend voor TAC’90).

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de finale tussen BS Alkmaar en BS 030. Dat duel, dat onder leiding stond van de Delftse scheidsrechter Alex Pronk, werd simpel een prooi voor BS Alkmaar: 10-1.

(Meer foto’s zijn te zien op www.sportsnap.nl)

 

Lees verder