Tyrese Asante van ADO Den Haag naar Maccabi Tel Aviv FC

Tyrese Asante (foto) zal komend seizoen niet meer uitkomen voor ADO Den Haag. Maccabi Tel Aviv FC en ADO Den Haag hebben een akkoord bereikt over de overgang van de 22-jarige verdediger. De club uit Israël heeft een transfervergoeding betaald.

Tyrese Asante, afkomstig uit de jeugd van Sparta en Feyenoord, kwam in de zomer van 2021 over van stadsgenoot Quick en tekende zodoende zijn eerste contract in het betaalde voetbal. De verdediger ontwikkelde zich in een rap tempo, waardoor hij al snel definitief bij de hoofdmacht van ADO Den Haag mocht aansluiten en zijn contract werd opengebroken. Asante speelde 98 officiële wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag.

Na het goed doorlopen van de medische test tekende Asante bij de club een contract voor drie jaar met een optie tot verlenging met nog een jaar. Asante zal bij Maccabi Tel Aviv FC het shirt met rugnummer 6 gaan dragen. ,,Ik ben erg blij om hier te zijn en lid te worden van de grootste club in Israël. Ik kijk er naar uit om voor de Maccabi-fans in Bloomfield te spelen en ben klaar om meer titels te winnen. Laten we er een succesvol seizoen van maken”, aldus Asante in een eerste reactie op de site van de Israëlische club.

(Foto’s: Maccabi Tel Aviv FC)

Lees verder