Voorburger Paul Simonis nieuwe hoofdtrainer Go Ahead Eagles

Paul Simonis (foto) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De 39-jarige coach keert daarmee terug in Deventer, waar hij tussen 2020 en 2022 werkte als assistent van Kees van Wonderen.

Na het vertrek van Van Wonderen bij Go Ahead Eagles in 2022 stond Paul Simonis al op de nominatie om hoofdtrainer te worden. Dat vond hij nog te vroeg en verkaste met Van Wonderen mee naar sc Heerenveen.

Roots

Paul Simonis heeft zijn roots in Voorburg. Als junior gespeeld bij het toenmalige DEVJO en ook nog actief geweest bij Forum Sport. Ook heeft hij kort gespeeld bij Tonegido. Mede op aanraden van Robert Eenhoorn haalde hij (in 2020) het hoogste voetbaldiploma in Nederland, waardoor hij gerechtigd is ook trainer te zijn in het betaalde voetbal. Simonis is ook één van de trainers in het betaalde voetbal, zonder zelf als voetballer ooit op dat niveau te hebben gespeeld.

Eerste klus

Toen hij door Paul Bosvelt werd benaderd om de naar Machester United vertrekkende René Hake op te volgen, hoefde Simonis niet lang na te denken. Go Ahead Eagles wordt dan ook zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder