Nieuwsflits Keuken Kampioen Divisie

Haaglanden Voetbal brengt regelmatig ook nieuws van clubs uit de KKD waar onze Haagse trots ADO Den Haag ook in uitkomt

Tekst: Peter Petit

Kevin Hofland, nieuwe trainer van Helmond Sport, zal het voorlopig zonder zijn sterkhouder op het middenveld, Michel Ludwig, moeten doen. De 19-jarige Duitser verdraaide afgelopen zaterdag in het eerste oefenduel van het seizoen van Helmond Sport tegen Fortuna Sittard, vlak voor de rust, zijn knie en kon niet meer op eigen kracht het veld af.

Kleine ruimte

Tot aan de zware blessure van de frêle Ludwig maakte Helmond Sport een uitstekende indruk tegen de Midden-Limburgers. De kleine Ludwig, goed in de kleine ruimte, had daarin een grote rol. In de tweede helft, zonder Ludwig en met veel jeugdspelers ter vervanging van de basisploeg, werd Helmond Sport overspeeld door haar oefenpartner, die met een 2-5 zege de op neutraal terrein gespeelde wedstrijd in Nederweert won.

Lieftink

Elmo Lieftink, oud-middenvelder van Willem II, De Graafschap en Go Ahead Eagles, komt niet meer in de plannen van Hofland voor. Hij mag nog wel meetrainen bij de Helmonders, maar moet in de tussentijd wel een nieuwe club zien te vinden omdat er voor hem bij de Kattenmeppers geen toekomst meer is.

Lees verder