Kortstondig bij ADO Den Haag actieve spits Mario Bilate nu stagiair bij Jong Sparta

De in Moskou geboren Mario Bilate (op de foto nog in ADO-shirt), die een blauwe maandag als spits actief was bij ADO Den Haag, is aan de slag gegaan als stagiair bij Jong Sparta.

Tekst: Peter Petit

Voor de 32-jarige Bilate is op het Kasteel een rol in de technische staf weggelegd naast hoofdtrainer Jeff Stans en assistent Fouri Mesaoudi (oud-trainer van onder meer HMSH en FC Zoetermeer).

Blessures

Mario Bilate kwam in het seizoen 2022-2023, mede vanwege blessureperikelen, slechts tot twaalf wedstrijden in de hoofdmacht van ADO waarin hij eenmaal scoorde. Nadat het aflopende contract van de speler, die ook uitkwam voor  Sparta, Dundee United, FC Den Bosch, FC Emmen, RKC Waalwijk en NAC Breda, bij ADO Den Haag niet werd verlengd nam Bilate afscheid van het betaalde voetbal en sloot hij zich aan bij de amateurs van Kozakken Boys uit Werkendam.

UEFA- C diploma

Na ook bij het naar de Derde Divisie gedegradeerde Kozakken Boys afscheid te hebben genomen richt Bilate zich nu op het trainerschap. De inmiddels ex-profvoetballer wil zijn stage bij Jong Sparta door middel van een versneld traject, afsluiten met het behalen van het UEFA-C diploma. Bilate begon zijn impostante voetballoopbaan in Rotterdam-West waar hij uiteindelijk in drie seizoenen in 88 officiële wedstrijden voor de A-selectie uitkwam en zestien keer het net vond.

(Foto: ADO Den Haag/Angelo Blakespoor)

 

 

Lees verder