Rewien Malaha, nieuw bij sv Nootdorp: ,,Ik woon op vijf minuten, keuze was makkelijk”

sv Nootdorp heeft komend seizoen weer een tweede selectie-elftal. Dat team, dat gaat spelen in de reserve tweede klasse, staat dan onder leiding van Rewien Malaha (foto), die inmiddels al bij diverse clubs in de regio heeft gewerkt als trainer.

De 51-jarige Rewien Malaha, die pas tien jaar geleden stopte als actief voetballer, begon in Zoetermeer bij DSO. Na zijn jeugdtijd bij de Zoetermeerse club, speelde hij dertien seizoenen bij Tonegido. Op zijn 38ste ging hij nog naar VUC en sloot af op zijn 40ste b ij TAC’90 en rolde daarna het trainersvak in.

Rewien Malaha met technisch manager Yannick Blom (re)

Ook als trainer gestart bij DSO, daarna vijf jaar Forum Sport, begonnen als trainer in de jeugd, maar doorgestoten naar het tweede elftal. Vervolgens weer twee jaar het tweede team van DSO getraind en daar eenzelfde aantal jaren bij VUC en nu gaat hij dus aan de slag bij sv Nootdorp. De club ging op haar website in gesprek met de nieuwe trainer van het tweede team.

Waarom nu sv Nootdorp?

,,Ik woon vijf minuten van sv Nootdorp vandaan, dus de keuze was makkelijk. In gesprekken werd mij al snel duidelijk dat we dezelfde voetbalvisie hebben en dat er veel ruimte is voor een trainer. Hoe ze het tweede elftal willen opbouwen spreekt mij aan. Ik wil de jongens beter maken en als er elk jaar een aantal spelers kunnen aansluiten bij het eerste, dan doe ik het goed. Het is het doel om samen naar een hoger niveau te gaan met het tweede en de jongens te ontwikkelen. Ik ken sv Nootdorp als club al een aantal jaar. Ben hier de afgelopen jaren ook regelmatig wezen kijken. De mensen komen hier echt uit de buurt en geven om de club. Het is echt een warme club met een echte Nootdorpse cultuur.”

Waar kijk je het komende seizoen het meest naar uit?

,,Ik kijk ernaar uit om met een gemotiveerde groep te werken die graag wil trainen en zich wil ontwikkelen. Mijn ambitie is om met het tweede elftal in het linker rijtje of middenmoot te eindigen. Het zal een seizoen van vallen en opstaan zijn, maar dat hoort bij het proces. We moeten een basis neerzetten waar we de komende jaren op kunnen bouwen.”

Wat is wat jou betreft noodzakelijk om volgend seizoen tot een seizoen te brengen?

,,We hebben vooral tijd nodig. Het is een nieuwe samengestelde groep dus in het begin moeten wij vooral aan elkaar wennen. Als we dan kunnen zorgen dat er een klik is kunnen we van elkaar leren en succesvol zijn.”

Wat voor type speler ben je zelf geweest en wat is je visie?

,,Ik was een controlerende middenvelder, een nummer zes. Mijn rol was het schakelpunt tussen de verdediging en de aanval. Dat heeft mijn visie op verzorgd en aanvallend voetbal sterk beïnvloed. Ik hou van aanvallend voetbal met verzorgd positiespel en veel positiewisselingen. Het is belangrijk om op te bouwen en niet snel de lange bal te hanteren, hoewel je soms de momenten moet herkennen om dat wel te doen.”

(Foto’s: sv Nootdorp)

Lees verder