Bondscoach Engelse vrouwen Sarina Wiegman na EK nederlaag: ,,Mijn oranje hart deed pijn”

De Nederlandse bondscoach van het Engelse nationale vrouwenteam, de Haagse Sarina Wiegman (foto), gaf toe dat haar ‘oranje hart pijn deed’ nadat Engeland woensdag Nederland versloeg en de finale van Euro 2024 bereikte, zo laat ze weten in Mail Online Sport.

Tekst: Peter Petit

Wiegman leidde de ‘Lionesses’ in 2022 naar een historische overwinning met het veroveren van de Europese titel als resultaat. Vorig jaar bereikte ze de finale van het WK, waarin haar team werd verslagen door Spanje.

Met haar team keek de bondscoach naar deze voor haar zo bijzondere wedstrijd in het trainingskamp van de Engelse nationale vrouwenselectie, die zich voorbereidt op de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Politiek antwoord

Op de vraag hoe ze zich voelde toen de winnende treffer van Aston Villa-speler Ollie Watkins in de laatste minuut de uitschakeling van Oranje inluidde, antwoordde Wiegman: ,,Je wilt een politiek antwoord? Om eerlijk te zijn wens ik bondscoach Gareth Southgate en zijn team natuurlijk het allerbeste, maar mijn oranje hart deed pijn.”

‘Let’s bring it home’

Wiegman heeft als manager vier keer de finale bereikt, twee keer met Engeland en twee keer met Nederland. Op de vraag van een journalist welk advies ze voor haar mannelijke collega heeft zei ze: ,,Het enige advies voor Southgate en zijn team is om de trofee mee naar huis te nemen. Ze weten precies wat ze moeten doen. Het is hun tweede EK-finale, wat ongelooflijk is. Ze weten precies wat ze willen doen en hoe ze het willen doen. Ik wens ze gewoon het allerbeste en in Engeland zou je zeggen ‘Let’s bring it home’. Ik denk dat het hele land trots zou moeten zijn op wat de Engelse mannen op dit moment doen.”

EK-kwalificatie

Het team van Wiegman speelt vrijdag in Norwich tegen de Republiek Ierland. Volgende week dinsdag volgt de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Zweden in het Gamla Ullevi Stadion in Gothenburg. Het team van Wiegman moet op de eerste plaats eindigen om te voorkomen dat ze in de play-offs belanden, maar staat momenteel op een derde plaats, na koploper Frankrijk en het, op basis van een beter doelsaldo, als tweede geplaatste Zweden.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder