2e Divisie: Scheveningen geeft onnodig gelijkspel uit handen

Na vier opeenvolgende nederlagen moest Scheveningen op sportpark Houtrust tegen het met één punt hoger staande ACV uit Assen aantreden. Na een matige eerste helft van Scheveningen zag het toch in de tweede helft kans om verdiend op 1-1 te komen. Er waren zelfs kansen om op voorsprong te komen, maar de Schollekoppen moesten uiteindelijk in de extra tijd de winst aan ACV laten: 1-2.

Tekst: John Carlier     |     Foto’s: Alex Pronk

Met nog steeds een niet compleet team keek Scheveningen al na zeven minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Het was Karim Bannani die volkomen vrijstaand de hoek voor het uitzoeken had. Hij schoot de bal buiten bereik van doelman Sven van der Maaten in de uiterste hoek. Een domper voor Scheveningen dat zich na dit doelpunt moest herpakken. Dat lukte niet direct, want Sietze de Klerk had een paar minuten later de 0-2 voor zijn rekening kunnen nemen, maar door goed en tijdig uitkomen van de keeper kon de bal nog net tot corner worden verwerkt.  De corner leverde niets op, maar ACV bleef domineren met goed combinatiespel, alleen leverde dit geen echte kansen op.

Scheveningen kwam gaande de wedstrijd beter in haar spel, wat in de achttiende minuut leidde tot een mogelijkheid op de gelijkmaker. Barry Rog passeerde vanaf eigen speelhelft een aantal spelers en bood uiteindelijk Taygeorni Elvilia de kans op de gelijkmaker. Zijn schot werd door goed uitkomen van de keeper gekeerd, waarmee de gelijkmaker werd voorkomen.

Hierna was het toch weer ACV, dat via twee corners wel voor gevaar zorgde, maar nog geen 0-2 op het scorebord kon laten zetten. Die mogelijkheid was er wel voor Giovanni Zwikstra, die net buiten het strafschopgebied een hard schot losliet, waarbij door goed reageren van Sven van der Maaten via een corner de 0-2 kon worden voorkomen.

Door de druk die ACV opvoerde op de verdediging van Scheveningen kon niet voorkomen worden dat Mitchell de Vlugt tegen een gele kaart opliep. De vrije trap die hiervan het gevolg was werd perfect genomen door Pascal Huser, maar door weer een prachtige reactie van Sven van der Maaten werd het geen 0-2 ten koste van een hoekschop.

Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg Scheveningen toch nog twee mogelijkheden om gelijk te komen. Eerste nam Tom Beugelsdijk de bal vanuit een corner in één keer op de slof, maar via een goede reactie van keeper Max Wolfs werd de gelijkmaker voorkomen. Direct hierna volgde een prima actie van Barry Rog, maar ook zijn schot werd tot corner verwerkt. Een ruststand van 0-1 dus,  ondanks het betere combinatiespel van ACV, maar dat gaf hoop voor een goede tweede helft.

Druk

Scheveningen kwam goed uit de startblokken en forceerde al direct een corner en zette onmiddellijk daarna druk waardoor ook Giovanni Zwikstra in de achtenveertigste minuut aan de noodrem moest trekken en tegen een gele kaart opliep.

Doordat ACV toch weer enigszins de regie overnam, was het ook voor Scheveningen noodzaak om feller de duels in te gaan, wel met het gevolg dat Mees Konijn een gele kaart kreeg uitgereikt. Ondanks de druk die ACV uitvoerde, was het toch Scheveningen dat na twee wissels te hebben ingebracht kans zag om de gelijkmaker te scoren. Barry Rog kon, volkomen vrijstaand, aanleggen voor een schot en de bal buiten bereik van de keeper in het net tot stilstand laten komen en daarmee de toch wel verdiende gelijkmaker op zijn naam kreeg: 1-1. Na dit doelpunt voerde Scheveningen de druk op en rook aan de 2-1. Die mogelijkheid had Jaimy Brute, maar zijn schot was recht op de keeper af.

Trainer Robin Witte van ACV zag dit gevaar en wisselde twee spelers. Maar ondanks deze wissels was het Scheveningen, dat de winst verdiende. Die mogelijkheid was er voor Taygeorni Elvilia, maar de keeper kon nog net met een goede reactie de 2-1 voorkomen.  Ook Barry Rog kreeg nog een kans, maar weer was het de doelman die dit voorkwam. Ondanks de kans die ACV via Gijs Jasper in de extra tijd nog kreeg, zag het er naar uit dat beide teams genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Maar in de extra tijd pakte ACV op het allerlaatste moment toch nog de overwinning. Invaller Luca Broers verraste met een afstandsschot Sven van der Maaten en liet de bal in de uiterste hoek van het doel verdwijnen.

Deze 1-2 overwinning was zeker geflatteerd, omdat Scheveningen toch in de tweede helft de betere partij was en de overwinning verdiende.