Vrouwen: 1e divisie A/1e klasse A: Jong ADO en Forum Sport verliezen van Ajax

In de 1e divisie was Jong ADO Den Haag niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. In de 1e klasse A nam Forum Sport het op tegen de amateurs van Ajax en was ook al aan de verliezende hand.

1e Divisie A

Jong ADO Den Haag VR – Jong Ajax VR

De bezoeksters uit Amsterdam gingen de rust in met een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Mila Wegerif. Ook na de thee was Wegerif trefzeker en kon ook Xanne Kip het net vinden: 0-3. Jong ADO Den Haag kwam terug in het duel door een doelpunt van Mirte Buurman, maar het laatste woord was voor Charlotte de Hoog die voor een 1-4 eindstand zorgde.

1e klasse A

Ajax am. VR –  Forum Sport VR

Sabine Kuilenburg kon starten in de basis bij Forum Sport omdat haar rode kaart van verleden week was geseponeerd. Kuilenburg stuurde in de tweede minuut Ginger Wouters weg die de 0-1 aantekende. Forum Sport kreeg meer kansen, maar maakte die niet af. Ajax was zeer effectief en scoorde uit de twee kansen die het kreeg: 1-2.

Twee minuten na de rust kreeg de thuisploeg een cadeautje en mocht aanleggen voor een strafschop. De bal ging het doel in, waardoor de stand 3-1 werd. Even later leverde een afstandsschot van Eline Hoogteijling de 3-2 op. De ploeg van Marco Sloos (foto) zette Ajax vast en kreeg scoringsmogelijkheden. Uit de counter scoorde Ajax de 4-2.