Vrouwen 3G: Lyra koploper na tweede zege, veel treffers bij Naaldwijk tegen RKDEO

Naast Lyra wonnen ook FC ’s-Gravenzande en KMD hun tweede duel. Sportclub Monster leek ook op weg naar een tweede zege, maar zag haar duel met Excelsior’20 gestaakt worden na een blessure bij de Schiedammers. sv Den Hoorn versloeg Ariston’80.

sv Den Hoorn VR – Ariston’80 VR

In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren. Na de hervatting trok sv Den Hoorn het duel naar zich toe. Na vijf minuten scoorde Nina van der Velden 1-0. Tien minuten voor het eindsignaal gooide Eline Letsch het duel op slot na een bal van Britt Hijman: 2-0.

FC ‘s Gravenzande VR – Berkel VR 2

De Westlandse vrouwen wonnen het duel van het tweede team van Berkel met 2-1 door twee treffers van Liz Hagen. De speelster van FC ’s-Gravenzande scoorde zowel voor als na de rust. Tussendoor was Berkel 2 op gelijke hoogte gekomen.

KMD VR – Die Haghe VR

De thuisploeg van Annelies Barendse pakte een 4-1 overwinning op Die Haghe. De Wateringse vrouwen namen een 4-0 voorsprong door goals van Dide van Adrichem, Quinty Roerade (2x) en Fleur Hofland. Die Haghe kwam nog wel terug tot 4-1, maar daar bleef het bij. Romy Batist nam de slottreffer voor haar rekening.

Naaldwijk VR – RKDEO VR

In de eerste helft werd er volop gescoord. In de twaalfde minuut schoot Sanne Rottier de 0-1 op het bord. Acht minuten later was de stand weer gelijk na een treffer van Rozella Lievaart. RKDEO nam nog twee keer een voorsprong, maar zag Naaldwijk net zoveel keer op gelijke hoogte komen. Marijn Knol en Carmen Simonis scoorden voor de Nootdorpse vrouwen, Jasmijn Kerkdijk was twee keer doeltreffend namens Naaldwijk. Vier minuten voor het rustsignaal schoot Kerkdijk Naaldwijk voor het eerst naar een voorsprong: 4-3. In de tweede helft was het een stik rustiger. Uit een strafschop zorgde Carmen Simonis (foto) voor de 4-4 eindstand.

sc Monster VR – Excelsior’20 VR

In de negende minuut bouwde sc Monster via het middenveld op en kon Jade van Ruijven de 1-0 binnentikken. Tien minuten was Robin Olsthoorn trefzeker na goed druk zetten: 2-0. sc Monster bleef met goed positiespel kansen creëren, maar zag de wedstrijd gestaakt worden in de vijftigste minuut. De spits van Excelsior’20 werd onwel en moest met een ambulance vervoerd worden voor controle in het ziekenhuis.

DSVP VR 2 – Lyra VR

Lyra was de sterkere ploeg maar in de counter bleef DSVP gevaarlijk. De bezoekers kwamen na 23 minuten op voorsprong via Nikki van den Bos na een goede inspeelpass van Marieke van Zweden. Hierna kregen zowel Lyra als DSVP een aantal kansen. Lyra zag de bal op paal en lat belanden. In de tweede helft ging Lyra op zoek naar de 0-2, maar kreeg ook DSVP een goede kans op de 1-1. Invalkeepster Lenne van der Voorn uit de MO17 tikte de bal knap uit de bovenhoek. In de slotminuut kon Lyra nogmaals scoren. Uit de rebound kon Lisanne van den Berg de 0-2 aantekenen.