Vrouwen 2A/2B: Louter overwinningen voor regioteams

In tweede speelronde won RKAVV met duidelijke cijfers van Real Sranang. Ook de andere vertegenwoordigers uit deze regio waren succesvol. DSPV won een doelpuntrijkduel van Sparta en SEP bond VVAC aan de zegekar.

2e klasse A

RKAVV VR – Real Sranang VR

Op de Kastelenring kwam RKAVV goed uit de startblokken. Binnen een kwartier had de thuisploeg al een mooie voorsprong te pakken. Na de openingstreffer van Kim Smulders scoorde Sienna de Mos de 2-0. Die stand bleef lang op het scorebord staan. In de slotfase gooide Lianne van Oosterwijk het duel definitief op slot: 3-0.

2e klasse B

DSVP VR – Sparta R. (av) VR

In een doelpuntrijk duel nam DSVP al na zes minuten de leiding door een doelpunt van Amy de Graaf. De Rotterdammers scoorden tien minuten later de gelijkmaker. DSVP kwam halverwege de eerste helft door een treffer van Noa Crump, maar een minuut later viel de 2-2 al. In de tweede helft kwam Sparta nog wel op een 2-3 voorsprong, maar zorgden Isa Krom en Marita Roeten (2x) voor een 5-3 zege voor DSVP.

SEP VR – VVAC VR

SEP kent een uitstekende competitiestart met twee overwinningen. De Delftse ploeg van trainer Gragory Dasburg (foto) was nu met 3-0 te sterk voor VVAC. Nina de Letter scoorde de enige treffer in de eerste helft en na de hervatting was Annemijn Kreffer twee keer trefzeker.