Uitnodiging voor Cartalino Joseph (TAC ‘90) voor nationale team Sint Maarten

TAC‘90-voetballer Cartalino Joseph (foto) behoort tot de selectie van Sint Maarten, dat in oktober twee wedstrijden speelt tegen Puerto Rico in het kader van de CONCACAF Nations League. Het team van bondscoach Piet de Jong speelt die partijen op vrijdag 11 oktober en maandag 14 oktober op Aruba.

De duels met Puerto Rico vormen voor Sint Maarten het tweede deel van een uit drie blokken bestaand Nations League-seizoen. In september ging dat voor The Soualigans, zoals de bijnaam van de nationale equipe luidt, van start met partijen tegen Aruba en Haïti. Met drie punten op de teller wacht nu een dubbele ontmoeting met Puerto Rico, dat tijdens de vorige interlandperiode ook tegen Aruba en Haïti speelde en aan die ontmoetingen ook drie punten overhield. Sint Maarten en Puerto Rico versloegen allebei Aruba en moesten ook allebei hun meerdere erkennen in Haïti.

Nederland

Tot de selectie van het nationale team van Sint Maarten behoren naast zestien spelers die op de Nederlandse velden actief zijn, ook voetballers die hun wedstrijden spelen op Sint Maarten (Chandro Wilkin), de Verenigde Staten (Kael Richards en Thijmen Lansing), Curaçao (Quinton Christina), Zweden (Chovanie Amatkarijo), Engeland (Oliver Hobgood) en Moldavië (Ilounga Pata).

Trinidad

De twee ontmoetingen tussen Sint Maarten en Puerto Rico beginnen op respectievelijk vrijdag 11 oktober en maandag 14 oktober in Complejo Deportivo Guillermo Prospero Trinidad om 16.00 uur plaatselijke tijd. In Nederland is het dan 22.00 uur. Alle wedstrijden van het nationale team van Sint Maarten worden door CONCACAF live uitgezonden op YouTube, waar ze gratis te bekijken zijn.

 

Lees verder