3e Divisie: Quick nipt ten onder tegen FC Rijnvogels

Het was deze zondagmiddag prima weer om te voetballen en ook de toeschouwers wisten de weg naar Nieuw Hanenburg te vinden, waardoor het gezellig druk was langs de lijn. De aanwezigen zagen een leuke wedstrijd, die spannend bleef tot het einde. De bezoekers hadden moeite met het spel van Quick, maar de Haantjes waren net niet secuur genoeg. Hierdoor zagen de aanwezigen de bezoekers de overwinning nipt over de streep trekken.

Tekst: Marcel de Kler     |     Foto’s: Aad van der Knaap

Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat Quick de tegenstander met hoge druk vast wilde zetten. De opbouw van de bezoekers werd hierdoor vroegtijdig gestoord en vele lange ballen volgden in hun opbouw. Na enkele minuten leverde dit zelfs ook nog een kans op voor FC Rijnvogels, maar doelman Patrick Zunderdorp kon de inzet van de uitgebroken Sem van Oosten nog keren. Hetzelfde deed de Quick-doelman na een fout in de opbouw van Quick, dus de brilstand bleef vooralsnog intact.

Hierna kwam Quick beter in haar spel en werd het steeds dreigender. Mitchell Abdoel was dichtbij, maar zijn schot kon nog nipt geblokt worden na een prima voorzet van Rachid Bouyaouzan. Even later kwam Abdoel weer in kansrijke positie, maar hij zag zijn schot onder druk naast het Katwijkse doel eindigen. Ook hierna bleef Quick het betere van het spel hebben, maar telkens was de laatste bal niet zuiver genoeg om tot een echte kans te komen, of viel de bal na een scrimmage net niet goed voor een Quick-voet om te scoren. Aan de andere kant bleven de bezoekers dreigend in de omschakeling, maar was Patrick Zunderdorp alert in het doel en hield het vooralsnog droog.

Na een half uur spelen kreeg FC Rijnvogels een enorme kans na een slechte inspeelbal na een doeltrap. Ook hier kon Zunderdorp nog nipt redding brengen met de voet, maar enkele minuten later was hij wel kansloos. Uit een ingestudeerde hoekschop werd de bal naar de rand van het strafschopgebied getrapt. Een slim overstapje volgde en daarachter stond Maxim van der Meer klaar om de bal bij de tweede paal binnen te schieten voor de 0-1. Kort hierop had FC Rijnvogels een volgende dreun kunnen uitdelen, maar na een goede aanval schoot Brian Iliohan van dichtbij ruim over het Haagse doel.

Quick beloonde zich kort hierna voor het prima spel en goede inzet. Na een fraaie aanval over de flank gaf Roy Kruis de bal precies op maat voor, zodat Mitchell Abdoel de bal bij de tweede paal kon binnenschieten voor de gelijkmaker: 1-1. De thee zal hierdoor bij de rust toch iets beter hebben gesmaakt, zeker in de wetenschap dat het spel bij vlagen prima was. Al had FC Rijnvogels ook wel de nodige kansen gekregen, een overwinning was zeker niet uitgesloten. Kort na de rust werd dit vertrouwen meteen op de mat gelegd en was Boris van der Wiel gevaarlijk. Zijn schot ging voorlangs en net te ver voor Mitchell Abdoel om de bal nog binnen te kunnen glijden.

De toeschouwers gingen er weer lekker voor zitten, maar zagen vervolgens de Katwijkers beter in hun spel komen. Een kopbal uit een hoekschop werd maar nipt naast het Haagse doel gekopt en een schot van Bryan Oliohan kon nog goed gestopt worden door Zunderdorp. Toch had de Haagse doelman het nakijken toen na een uur spelen Maxim van der Meer zijn lichaam sterk gebruikte en uit de draai op doel schoot. De bal werd van richting veranderd en vloog zo langs de kansloze doelman in het doel voor de 1-2. Ook nu had FC Rijnvogels de score niet lang na een treffer kunnen uitbreiden, maar uit een voorzet werd de inzet van Peer van Paasen nog met de vingertoppen van richting veranderd en ging de bal via de lat over het doel.

Quick bleef dus in leven, al werd het degelijke spel nog niet omgezet in een groot aantal kansen. Quick uitblinker Boris van der Wiel kreeg op tien minuten voor het einde nog een grote kans, maar zijn schot kon nog net door de FC Rijnvogels-doelman tot hoekschop worden verwerkt. De dreiging bleef er wel en FC Rijnvogels deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen en op routine het einde te halen. Quick kwam niet veel verder dan speldenprikjes, maar dat was onvoldoende. In de slotfase had FC Rijnvogels de 1-3 nog moeten maken in een uitbraak in overtal, maar had buiten de verdedigende kwaliteit van Quick gerekend en zodoende kon de inzet voor een leeg doel nog net geblokt worden.

Uiteindelijk trok Quick toch aan het korte eind en verloor het nipt met 1-2 van FC Rijnvogels. De start van het seizoen is dan weliswaar niet goed, maar met dit bijltje is vaker gehakt op Quick. De Haantjes speelden bij vlagen een prima wedstrijd, waar de opgaande lijn in het spel duidelijk te zien is. De jonkies leren snel, maar de beloning bleef nog uit. Volgende week gaat Quick op bezoek bij OJC Rosmalen en zal trainer Paul van der Zwaan deze opgaande lijn verder willen voortzetten. Dan hopen de Haantjes dat er na zeven magere resultaten er minstens evenveel goede resultaten gaan volgen.