Duel tussen sv Madestein en RVC Celeritas kent hectisch slot, werk voor tuchtcommissie!

De wedstrijd tussen sv Madestein en RVC Celeritas in de vijfde klasse C haalde zaterdag net het einde niet. Het duel werd drie minuten voor tijd gestaakt, al blijkt arbiter Isri toch een eindstand van 3-2 te hebben ingevuld.

Het duel escaleerde vlak voor tijd en werd volgens RVC Celeritas vlak voor tijd gestaakt bij een 3-2 stand voor de thuisploeg. Er ontstond een opstootje tussen Dennis Young de trainer van RVC Celeritas en wisselspeler Deniz Alkac van sv Madestein. Er leek een afkoelingsperiode te worden ingelast, omdat het duel zowel binnen als buiten het veld escaleerde.

Door RVC Celeritas was inmiddels de politie gebeld en dat maakte verder spelen niet mogelijk. Scheidsrechter Isri had een afkoelingsperiode ingelast. De situatie was er zowel binnen als buiten het veld niet rustiger op geworden. Op dat moment had sv Madestein de leiding met 3-2.

Vreemd was wel dat scheidsrechter Isri tijdens het duel al een speler van sv Madestein (met nummer 11) een tweede gele kaart toonde (dus rood), maar deze later weer introk. Bovendien zou de leidsman op het formulier een eindstand van 3-2 hebben ingevoerd, terwijl er nog tenminste drie minuten gespeeld moesten worden.

Beide clubs, ook beide trainers – John de Wit en Dennis Young – gaven elkaar na afloop de schuld. Volgens RVC Celeritas was ook al de bekerwedstrijd van DVO’32 tegen sv Madestein op 14 september gestaakt.

De aanwezige politie verzocht RVC Celeritas om zo snel mogelijk het complex te verlaten en huiswaarts te keren. Werk aan de winkel dus voor de tuchtcommissie van de KNVB.

Lees verder