Zaterdag 1B: VELO en sv Den Hoorn komen gelijkspel overeen

Het was in deze ‘avondwedstrijd’ (aanvang 17.00 uur) allemaal niet best, om het woord slecht maar niet te gebruiken. Beide teams probeerden het wel, maar de sporadische doelkansen werden niet benut, waardoor deze wedstrijd, die ook geen winnaar verdiende, eindigde in een bloedeloze 0-0.

Tekst: Louis de Letter        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Over het eerste kwartier valt eigenlijk weinig tot niets te melden. sv Den Hoorn waagde daarna de eerste doelpoging, maar het schot van Ian van Baalen miste elke richting en ging dan ook ver naast. VELO probeerde het ook wel, maar een inzet van Mike Das werd voor het doel weggewerkt en een doelkans van Lars de Jong, op aangeven van Ricky van Mierlo, ging over het doel.

Na een half uur voetbal was het weer Ian van Daalen die het probeerde, maar de inzet werd vakkundig gepakt door VELO-doelman Jari Puister. Tot aan het rustsignaal namens VELO nog een schot op doel van Joey Kouters, uitmondend in een corner, en namens sv Den Hoorn een inzet van Bas de Joode over het doel.

In de tweede helft hoopten de trouwe supporters op de volle tribune nog op beter voetbal, maar dat kwam er niet echt van. Veel foutieve passes, veel ballen breed en terug waardoor deze wedstrijd niet echt loskwam. En dan wetende dat in het verleden deze onderlinge wedstrijden bol stonden van spanning en strijd. Het bleef nu beperkt tot enkele schoten op doel aan beide kanten. Een schot van Lars de Jong werd gekeerd door sv Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers, een inzet van Mohamed Ouhammou ging over het doel van Jari Puister en Ian van Baalen zag zijn poging gestopt worden door de VELO-doelman. In de slotfase wat meer opportunistisch voetbal van sv Den Hoorn met enkele doelpogingen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stuurman berusting bij beide teams met deze remise en trokken de supporters teleurgesteld huiswaarts. Concurrenten Wippolder (bij Voorschoten’97) en sv Nootdorp (bij HVV) verloren hun wedstrijd, maar DSO kwam met een overwinning (op Valken ’68) wel dichterbij.

Zaterdag aanstaande speelt koploper VELO thuis tegen hekkensluiter DHC. Een overwinning is nodig om mee te blijven doen in de strijd om de eerste periodetitel.

Lees verder