Vierde Divisie (zo): Westlandia ‘verpest’ verjaardag Desley Bransen

Westlandia kreeg zondagmiddag een oorwassing van Hoogeveen. De ploeg van trainer Cesco Agterberg verloor na een 1-1 ruststand uiteindelijk met 1-6 en ‘verpestte’ hiermee de 23ste verjaardag van aanvoerder Desley Bransen.

Tekst: Hans Kulk        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het duel in Naaldwijk begon nog goed voor de Westlandse Vierde Divisionist. Na 21 minuten bracht Zion Vallies de gastheren namelijk op een 1-0 voorsprong en leek er op sportpark De Hoge Bomen geen vuiltje aan de lucht. Ook niet nadat Noah Schuurman zijn ploeg Hoogeveen vlak voor rust op gelijke hoogte had gebracht: 1-1.

Na het verplichte kwartiertje rust kreeg Westlandia in Naaldwijk letterlijk alle hoeken van het kunstgrasveld te zien. De bezoekers waren heer en meester en drukten dat ook in treffers uit. Nadat Sil Kuurma in de 52ste minuut voor 1-2 had gezorgd, werd het vijftien minuten voor tijd geen ‘Naaldwijks’ maar een ‘Hoogeveens’ kwartiertje.

Emil Bijlsma (1-3, 75ste minuut), Giorgio Beltau (1-4, 78ste minuut), Justin Benjamins (1-5, 79ste minuut) en Raphael Ngendakumana (1-6, 87ste minuut) schoten het half dozijn voor de bezoekers uit Hoogeveen vol. Een fikse oorwassing derhalve voor Agterberg en consorten die zich een paar weken geleden ook al lieten ringeloren door HBS, dat in Naaldwijk met 1-5 won.

Komend weekend speelt Westlandia niet. De club bestaat op zondag 13 november precies honderd jaar. Wellicht een goede gelegenheid om de koppies eens lekker leeg te maken en niet aan voetbal te hoeven denken. Op zondag 20 november vervolgen de Naaldwijkers de competitie met een thuisduel tegen Purmersteijn.

Kijk onderstaand naar de samenvatting van de wedstrijd Westlandia-Hoogeveen van Hoogeveen TV:

 

Lees verder