Mo Ouarraki (sv Nootdorp): ,,Als ras-voetballer wil ik elke week voetballen”

Mo Ouarraki (foto) is dit seizoen voor het eerst actief bij zaterdag eersteklasser sv Nootdorp. Daarvoor speelde hij bij Scheveningen, FC Lienden en Laakkwartier. Op de site van de Nootdorpers vertelt Ouarraki meer over zijn komst en achtergrond.

Over zijn overgang van Scheveningen naar sv Nootdorp zegt Mo Ouarraki: ,,Ik zat bij Scheveningen en had het daar naar mijn zin, met alles erop en eraan. Maar ik ben een ras-voetballer en hou ervan om te voetballen. Je zit dan bij een club op het hoogste amateurniveau van Nederland, maar helaas niet als basisspeler, terwijl ik 21 ben en graag elke week minuten wil maken en belangrijk wil zijn. Daarom heb ik besloten om dit jaar vlieguren te gaan maken. Zo krijg je er ook weer zin in op het veld.”

In het shirt van Laakkwartier

,,Toen op de site van Scheveningen stond dat ik weg zou gaan kreeg ik een heleboel telefoontjes, waaronder van Nootdorp. Hier kwam ik toen op gesprek en dat lag meteen lekker. De connectie tussen mij en de trainer was gelijk goed. Uiteindelijk moest ik een knoop doorhakken om geen twijfel meer te hebben, dan heb ik gewoon mijn eigen club om dit seizoen weer te vlammen. Hier is eigenlijk alles goed, de accommodatie is mooi, er zijn veel leuke mensen en er wordt veel geregeld. Dat trok mij hier wel aan. Daarom was naar Nootdorp komen een hele goede keuze van mij.”

SV Den Hoorn – SV Nootdorp. Mohammed Ouarraki met Matthew Nwosu van sv Den Hoorn in de rug

Wat trekt hem tot nu toe het meest bij de Nootdorpse club? Ouarraki: ,,Ik heb niet echt één ding wat het leukste is maar het gaat meer om het totale plaatje. Binnen het veld is het gewoon goed, iedereen helpt elkaar en maakt elkaar beter. Buiten het veld zijn het ook toffe jongens, ik heb het met iedereen naar mijn zin en zo zie je ook dat je als team en club groeit. Ik hou er ook van om als voetballer binnen en buiten het veld te genieten en wat ik hier tot nu toe heb gezien is allemaal top.”

Mo Ouarraki op de huid gezeten door Mohamed Ouhammou van sv Den Hoorn

Veel voetballers hebben vaak een idool. Geldt dat ook voor Mo Ouarraki? ,,Ik heb nooit een echt idool gehad en laat vooral andere mensen zeggen wat ze vinden. Lionel Messi is natuurlijk wel een buitenaardse voetballer, maar veel mensen zeggen wel dat ik een soort van vergelijkbare trekjes heb ik mijn spel. Ik ben ook linksbenig, niet zo lang en best balvast dus kan makkelijk mijn man passeren en een medespeler wegsteken. Maar op zo’n level zal ik nooit komen. Toen ik nog bij Lienden speelde werd ik wel na twee weken bij de club de Liendense Messi genoemd, dat was toen wel erg mooi om te horen. Het stond onder andere in een krantenartikel met alles erop en eraan. Voor een voetballer is het gewoon mooi dat mensen van buitenaf je vergelijken met de beste speler van de wereld. Maar ik zal dat zelf niet zeggen”, aldus Ouarraki op de clubsite van sv Nootdorp.

Lees verder