Warming-up zondag 1B: TAC’90 wil overwinning op Heeze goed vervolg geven

Na een paar duels net niet gewonnen te hebben boekte TAC’90 vorige week en ruime en terechte zege op hekkensluiter rksv Heeze. De zege smaakt naar meer voor de Haagse ploeg van trainer Arie van der Padt (foto).

Tekst: Roland van der Linden

Terugkijkend op het duel met rksv Heeze neemt trainer Arie van der Padt een aantal zaken mee. ,,De twee tegendoelpunten gaven we te makkelijk weg. Bij de eerste goal uit een corner staan we te slapen en bij de tweede spelen we bal onnodig en ook nog eens helemaal verkeerd terug naar de keeper. Dit soort dingen moet dus beter. Verder moeten we op sommige momenten beter opletten, waardoor de tegenstander minder kansen krijgt. Ook de veldbezetting kan soms nog beter.”

Scherp

Van der Padt vervolgt: ,,Het geeft daarentegen wel een goed gevoel dat we eindelijk ook zelf eens de kansen benutten die we krijgen. Hopelijk is de arbitrage komend weekend ook scherp, want afgelopen weekend werd onze 1-5 onterecht afgekeurd bleek uit de beelden. Daarna wordt het wel ineens 2-4. De verdiende vijfde goal maakten wij daarna alsnog. Wat goed was om te zien, was dat alle spelers die in het veld stonden of wissel waren elkaar omhelsden en juichten op het moment dat wij scoorden. Met z’n allen kwamen ze bij elkaar, dat was mooi om te zien.”

Wisselend

Sarto zat afgelopen seizoen in de competitie bij DHC waar Van der Padt toen trainer was. In de openingswedstrijd van het seizoen werd het 2-2 na twee keer op achterstand te zijn gekomen. In de thuiswedstrijd wonnen DHC eenvoudig met 2-0. Van der Padt: ,,Behaalde resultaten uit het verleden…. Sarto heeft op dit moment al de ploegen twee tot met zes op de ranglijst gehad en staat nu zelf zevende. De resultaten waren wisselend. Twee nederlagen, twee gelijke spelen en één overwinning.”

De trainer verwacht een open wedstrijd met twee teams die spelen om te winnen. De aanvalsdrift van Sarto zal komen na de omschakeling. TAC’90 heeft al met meer ploegen te maken gehad die op die manier speelden en zal daar toch beter mee om kunnen en moeten gaan dan een aantal weken geleden.

Lees verder