Zaterdag 4A/4C: Veel treffers bij BMT tegen sv Erasmus, Quintus klimt

BSC’68 blijft goed presteren, maar had het zwaar tegen Hazerswoudse Boys in 4A. Koploper PGS/VOGEL schoot VCS met 1-2 aan de kant in 4C. De toeschouwers bij BMT tegen sv Erasmus zagen maar liefst tien treffers. Door een zege op Semper Altius staat Quintus nu op een achtste plaats. GDA won het onderonsje met sv Loosduinen.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Franca Dobbe & Ron Heinen

4e klasse A

Hazerwoudse Boys – BSC’68

Op een drassig veld met hoog gras ging het duel in de eerste helft gelijk op. Hazerswoudse Boys maakte gebruik van een fout in de defensie van de bezoekers en kwam op een 1-0 stand. Kort daarna stelde Lijon Korving met twee treffers orde op zaken en bracht de score op 1-2. De tweede treffer werd door Korving schitterend in de kruising van de verre hoek gekruld. Na de thee was BSC’68 de betere ploeg en kwam op 1-3 via Joep van Straalen. Een minuut voor tijd bepaalde de thuisploeg de eindstand met een kopbal op 2-3.

4e klasse C

VCS – PGS/VOGEL

In het zware uitduel bij VCS stapte PGS/VOGEL als winnaar van het veld. Vlak voor rust schoot aanvoerder Danny Plugge de koploper naar een 0-1 stand. Sharad Ramautar schoot na de wisseling van helft de 0-2 binnen. VCS herpakte zich en kwam nog terug in het duel door een treffer van Winsley Katalina: 1-2. Verder kwam de thuisploeg echter niet.

ODB – DUNO

De derby van de Vruchtenbuurt werd een prooi voor DUNO door een treffer van Kevin Jacobs. ODB had wellicht meer verdiend in de evenwichtige strijd, maar maakte haar kansen niet af. DUNO houdt door de 0-1 winst de tweede plaats in handen met vier punten achterstand op PGS/VOGEL. Voor ODB ziet het er een stuk minder rooskleurig uit op de elfde positie.

Quintus – Semper Altius

In Kwintsheul pakte Quintus een belangrijke zege op Semper Altius. De mannen van trainer Richard Langeveld namen al in de zevende minuut de leidingr. Sean van der Stap was scherp in de afwerking. Met de 1-0 op het bord werd ook de rust bereikt. (Foto’s onder: Ron Heinen)

In de tweede helft bleven treffers lang uit. In de 85e minuut stelde Quintus de zege definitief veilig. Sean van der Stap was voor de tweede keer trefzeker, waardoor de eindstand 2-0 werd.

BMT – sv Erasmus

BMT begon erg fel aan de wedstrijd en stond na tien minuten spelen al met 2-0 voor door doelpunten van Bayram Akyon en Redouan Akharraz. Daarna ging het minder bij BMT, dat de kansen niet afmaakte en sv Erasmus terug in het duel liet komen door een doelpunt van Christopher Melfor. Meteen daarna schoot Mehmet Çelebi de bal fraai in de kruising. Stefan de Roode schoot voor rust nog de 3-2 binnen en na de thee zetten Christopher Melfort en Danny Stakenburg Erasmus zelfs op een 3-4 voorsprong. Na een rode kaart voor de bezoekers konden Bayram Akyon en Furkan Eren (2x) BMT toch nog een 6-4 victorie bezorgen.

HPSV – Vredenburch

In een duel met twee gezichten was Vredenburch voor de pauze oppermachtig en liep weg naar een overtuigende 0-4 voorsprong door treffers van Gijs Meulen, Ener Nikocevi, Bas Visser en Johnny Vergeer en leek een monsterscore in de maak. Na de thee was de formatie van trainer Eki Korte meer gedreven om de score niet verder te laten oplopen. HPSV was de betere ploeg maar bleef steken op een treffer van Nick Kuiper: 1-4.

GDA – sv Loosduinen

De thuisploeg gaf tegen buurman sv Loosduinen weinig kansen weg, maar speelde voor de rust niet goed. In de tweede helft was GDA heer en meester en versloeg sv Loosduinen met 3-0. Jeroen Mantel, Tim aan de Wiel en Femi Aboh schoten GDA naar de winst. (Foto’s boven en onder Franca Dobbe)

Quick Steps – RAS

RAS kwam prima uit de startblokken. De 16-jarige Gino Spaans scoorde al binnen tien minuten. RAS liep daarna te veel terug en gaf Quick Steps de kans om meer te voetallen en scoorde uit een vrije trap de gelijkmaker. De bal werd door iedereen gemist door de zon. Uit een goede combinatie viel de 2-1. Na de thee speelde RAS een goede partij en kreeg in de laatste minuten nog twee kansen op de gelijkmaker. De treffer bleef uit, waardoor de strijd in een 2-1 zege voor Quick Steps eindigde. Het doelpunt van RAS werd afgekeurd. De Albardastraat-bewoners eindigden met tien man na een rode kaart voor Imad Oualhadj.

(Klik HIER voor meer foto’s van GDA-sv Loosduinen)

 

 

Lees verder