O23 Divisie 1 en 2: Nederlagen voor Forum Sport en RKAVV, HBS naar winst

In de 1e divisie moesten zowel Forum Sport als RKAVV met 3-2 het hoofd buigen in een uitduel. HBS won het Haagse onderonsje van FC Skillz en staat nu op een tweede plaats. In het andere Haagse duel was Quick een maatje te groot voor HVV.

1e divisie B

Dongen – Forum Sport

Forum Sport was veel in balbezit tegen een defensief spelend Dongen, dat op de counter loerde en een aantal keer flink gevaarlijk werd. De Voorburgers bleven het proberen, maar waren heel slordig aan de bal. De 1-0 kwam op naam van Gijs de Leeuw, die profiteerde van het inleveren van de bal. Door een goal van Suleyman Bilgi kwam Forum Sport terug tot 1-1. Direct daarop scoorde Dongen-speler Timo van der Schans de 2-1. Na de rust kwam de ploeg van trainer Martijn de Zoete op 2-2 door opnieuw Bilgi. Kort daarna was Dongen weer trefzeker via Richard Pol: 3-2.

OJC Rosmalen – RKAVV

In Noord-Brabant ging RKAVV met 3-2 onderuit in het duel met OJC Rosmalen. In de 35e minuut schoot Nick Gardenier de Leidschendammers aan de leiding, maar de vreugde was van zeer korte duur. Vier minuten en twee treffers later was de stand 2-1 voor de thuisploeg. In de 68e minuut kwam RKAVV door een doelpunt van Sebastiaan Haarlemmer (foto) op gelijke hoogte. Met nog zes minuten te spelen pakte OJC Rosmalen toch de volle winst: 3-2.

2e divisie B

FC Skillz – HBS

Pas in de tweede helft viel het eerste doelpunt. Na 48 minuten schoot Koen Starrenburg HBS naar een 0-1 voorsprong. Zeven minuten later volgde de tweede treffer van de bezoekers. Nu was Kai van Heusden scherp in de afwerking. Met nog een kwartier te spelen scoorde FC Skillz de eretreffer. Jorich Curel bepaalde de eindstand op 1-2.

Quick (H) – HVV

HVV trad met veel invallers aan tegen stadsgenoot Quick. De thuisploeg kwam door een treffer van Mohamed Oukhattou op 1-0, maar vlak voor rust belandde een voorzet van HVV-er Lodewijk Dekker via het hoofd van een speler van Quick in het eigen doel: 1-1. Pas in de zeventigste minuut kon Quick opnieuw op voorsprong komen en liep daarna snel uit naar een 5-1 voorsprong.  Alejandro Dhoen (3x) en Ruhairon Sambo namen de treffers voor hun rekening. Noah Chaix de la Varene had het laatste woord namens HVV, dat noodgedwongen door blessures met tien man de wedstrijd moest uitspelen: 5-2.