Zondag 1B: TAC’90 grijpt belangrijke punten in duel met DOSKO

In de 1e klasse B blijven de verschillen nog steeds klein. TAC’90 herstelde zich goed van de nederlaag van vorige week tegen VOAB. Nu werd DOSKO aan de zegekar gebonden en nam de Haagse ploeg afstand van de degradatiezone. TAC’90, dat achtste staat, kan zelfs weer omhoogkijken.

Tekst & Foto’s: Alex Pronk

In de eerste helft deden beide ploegen hun best om een nederlaag te voorkomen, maar toonden ook veel inzet. Kansen om te scoren waren er ook. Namens TAC’90 zagen Mohamed el Osrouti, Rensy Barabas en verdediger Mounir Faloun hun kansen verloren gaan. Aan de andere kant mikte Desmond Nagtzaam de bal op de lat van doelman Dion van Wijk van TAC’90.

In de tweede minuut van de tweede helft zette DOSKO een mooie aanval in. De club uit Bergen op Zoom profiteerde van slecht dekken bij TAC’90, waardoor Desmond Nagtzaam vanaf de rechterkant schitterend in de verre hoek kon schieten: 0–1. Een paar minuten later gaf de licht geblesseerde Mohamed el Osrouti een voorzet vanaf de linkerkant. Rensy Barabas kopte door richting het doel van DOSKO, maar de bal werd door doelman Andy Steging net over zijn eigen doel getikt.

De bezoekers drukten daarna TAC’90 minutenlang naar achteren en een tweede treffer leek in de lucht te hangen. Het was TAC’90, dat in de 74e minuut op gelijke hoogte kwam. Een hoekschop van Rensy Barabas werd door Jahir Valerus van buiten de zestienmeter snoeihard richting het doel geschoten. Eén van de verdedigers hield de bal net voor de lijn tegen. In de rebound van Mounir Faloun ging de bal er via het been van dezelfde verdediger en de paal toch nog in: 1-1.

Het spel ging daarna nog sneller op en neer en beide teams kregen hun kansen. De doelmannen hielden met goede reddingen hun doel schoon. Vijf minuten voor tijd greep de thuisploeg toch de overwinning. Na een hoekschop van Randall Labordus kwam de bal in de kluts voor de voeten van invaller Abbas Saleem, die van dichtbij de 2-1 binnenschoot. Vlak voor het eindsignaal toonde scheidsrechter Soerish Ramcharan een tweede gele kaart aan Yassin Izri, die achter de afrastering moest plaatsnemen. Het duel eindigde in een 2-1 zege voor TAC’90.