Derde Divisie (zo): TOGB wint verdient in Amsterdam van JOS Watergraafsmeer

TOGB heeft de laatste uitbeurt voor de winterstop, op bezoek bij JOS Watergraafsmeer, verdiend gewonnen. De geel-zwarten kwamen in de eerste helft eenmaal tot scoren, verdubbelden de marge na rust naar 0-2 en stapten met een 1-2 zege als winnaar van het veld.

Tekst: Ron Fruining

TOGB-coach Mark Schuur moest de verrichtingen van zijn team, vanaf de tribune gadeslaan. Dit na de rode kaart van afgelopen zondag tegen O.S.S.’20. Schuur zag samen met de meegereisde TOGB-supporters een wedstrijd waarin TOGB de regie had, heel veel kansen kreeg en met drie punten van het veld stapte.

Gelijk opgaand

Het eerste deel van de ontmoeting tussen JOS en TOGB ging gelijk op. TOGB trof in Amsterdam een ervaren tegenstander. Hoewel TOGB de regie vanaf minuut één had, moest er 100% concentratie worden opgebracht om niet op achterstand te komen. Moreno Zwarteveld gaf hier het goede voorbeeld en liet zien scherp te zijn. Toen de thuisploeg via Nigel Hardenberg gevaarlijk leek te gaan worden greep de doelman uitstekend in. TOGB was in deze fase zelf via Slierendrecht, Le Fevre en Zandbergen gevaarlijk. De geel-zwarten zagen dat de treffer van Leroy Zwarteveld geannuleerd werd door scheidsrechter Dröge, die bovendien een overtreding op Dean Zandbergen door Sam Nijpels niet bestrafte met een elfmetertrap.

Voorsprong

Voor de rust was er toch de verdiende treffer voor TOGB. Een flitsende aanval belandde in de zestienmeter bij Max le Fevre. De aanvoerder zag Anthony Slierendrecht (foto) vrijstaan en bediende de vleugelaanvaller op maat. Slierendrecht zette met een droge knal TOGB op 0-1.

Doordrukken

In de tweede helft kregen de geel-zwarten, die JOS constant onder druk zetten, de beloning voor het harde werken. Weer was Max le Fevre de aangever bij de tweede treffer van TOGB, die door Dean Zandbergen werd verzilverd: 0-2.

Bij gastheer JOS kwamen na ruim een uur spelen bij het tweede wisselmoment drie frisse spelers binnen de lijnen. Een paar minuten later wisselde ook TOGB en mochten Youri de Winter en Michel van der Elst de moegestreden Max le Fevre en Guus Steerneman vervangen. Merick Heintjes kwam voor de laatste fase Leroy Zwarteveld aflossen. TOGB werd er met de wissels niet zwakker van en had meerdere mogelijkheden om de score hoger uit te laten vallen. Helaas slaagde TOGB er niet in een derde treffer of meer te maken en de wedstrijd in het slot te gooien.

Tegentreffer

Met nog een paar minuten te spelen kwamen de gastheren via invaller Raven Bergwijn op 1-2. TOGB liet zich in de resterende minuten niet nogmaals verrassen en mocht door de 1-2 overwinning drie punten toevoegen aan haar totaal.

Na de wedstrijd vatte assistent-trainer Glenn den Uijl namens de technische staf de overwinning als volgt samen. ,,We stuurden de groep vandaag het veld in voor de overwinning. De opdracht was simpel. Grijp de tegenstander vanaf het begin bij de keel door hoog druk te zetten en ze niet in de gelegenheid te laten komen hun spel te spelen. Wij hadden als groep geen minuut het gevoel dat wij vandaag niet zouden winnen. Er lopen bij JOS jongens in het veld die bij de amateurs op het hoogste niveau hebben gespeeld en ook een aantal spelers die betaald voetbal hebben gespeeld. Ervaring en slimheid genoeg. Als wij dan vanaf minuut één kunnen domineren is dat fantastisch voor de groep. Zij belonen zichzelf voor het harde werken en van de laatste weken door drie punten te pakken. Daar zijn we als staf trots op.”

Komende dinsdag speelt TOGB een oefenwedstrijd bij en tegen Westlandia. Zondag volgt op het eigen sportpark wedstrijd nummer zeventien tegen QUICK. De Hagenaars speelden op het eigen sportpark met 2-2 gelijk tegen OJC Rosmalen en hebben na zestien wedstrijden twee punten minder, negentien, dan TOGB. De streekderby met Quick is de moeite van het bezoeken waard. De nieuwe tribunes zijn zo goed als klaar en kunnen gebruikt worden door de toeschouwers.