Fors verlies IJsselmeervolgels tegen Scheveningen luidt vertrek trainer in

Gert-Peter de Gunst (foto) is na de pijnlijke 1-5 nederlaag van IJsselmeervogels tegen Scheveningen per direct ontslagen als hoofdtrainer van de Tweede Divisionist uit Spakenburg. Het bestuur van de ‘rooien’ voelde zich geroepen tot deze maatregelen over te gaan na de derde nederlaag op rij.

‘Partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is als de wegen zich scheiden’, staat op de website van de Vogels te lezen.

In navolging van De Gunst vertrekt ook assistent-trainer Ton Cornelissen bij IJsselmeervogels, dat na zestien wedstrijden in degradatiegevaar verkeert met slechts veertien punten. De ploeg huist op de zestiende plaats.

Na de matige seizoenstart is er veel veranderd bij IJsselmeervogels. ,,Met de nieuwe technische commissie hebben we gesproken met de hoofdtrainer. Dat is de laatste drie weken niet heel best gegaan, om het duidelijk te maken”, aldus bestuurslid Jaap Jan de Graaf op de clubsite. ,,Dus zijn zowel Gert-Peter en Ton op non-actief gesteld. Dit gaat niet over één nacht ijs, maar je kijkt wel wat er gebeurt tegen Scheveningen. Gezien de uitslag was dit, na een kort overleg, onvermijdelijk.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder