Warming-up 4e klasse D: Graaf Willem II VAC rekent op drie punten

In de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal in West 2 weten de spelers van Graaf Willem II/VAC dit seizoen nog steeds niet wat verliezen is. Bij FC Zoetermeer likken ze de wonden na de teleurstellende 2-1 nederlaag vorige week tegen Ommoord.

Tekst: Peter Petit

Periodekampioen Graaf Willem II/Voetbalvereniging Aloysius College (Graaf Willem II/VAC ) neemt het zaterdag op tegen vv Haagse Hout, oftewel de koploper tegen de hekkensluiter (Haagse Hout). Steeds meer lokale voetbalfans genieten iedere week weer van het spel van de pupillen van keuzeheer Jan de Jong jr. (foto) van Graaf Willem II/VAC, dat dit seizoen maar één ambitie kent, namelijk promotie naar de derde klas. Aan Haagse Hout de moeilijke opdracht een eind te maken aan de serie overwinningen van de Wassenaarders, al was het alleen maar omdat de mannen van hoofdtrainer Baris Sahin de punten hard nodig hebben om dit seizoen handhaving te kunnen realiseren. De achterstand op de voorlaatste, Bolnes, bedraagt momenteel vier punten en het is zaak de kloof niet nog groter te laten worden. Scheidsrechter Rolandus Boers zal exact om 13.30 uur (nieuw tijdstip in verband met live uitzending WK duel Nederland-Verenigde Staten) de 22 matadoren loslaten in de strijd om goals en punten.

Reactie

FC Zoetermeer hoofdcoach Leroy Vaes moet het in de wedstrijd tegen KSD-Marine stellen zonder Akash Singh (vakantie) en Yousef Mohamed (geblesseerd). Vaes verwacht in dit duel een reactie van zijn groep na het onnodige verlies vorige week tegen Ommoord. ,,Maar de groep is zich daarvan bewust”, aldus Vaes.

Lastig

Voor RVC Celeritas staat een lastige uitwedstrijd op het programma en wel tegen het dit seizoen verrassend goed voor de dag komende vv Groeneweg uit Zevenhuizen, dat derde staat met een punt meer dan de gasten. Om niet verder achterop te raken met het kwartet koplopers in deze groep, is winst een must voor de selectie van hoofdtrainer Dennis Young.

Op de Kastelenring in Leidschendam kan SEV goede zakendoen door een zege te boeken op vv Moerkapelle, het verschil tussen beide clubs op de ranglijst bedraagt slechts één punt.

 

 

Lees verder