Warming-up zondag 1B: TAC’90 in Leiden op zoek naar vijfde overwinning

Voor TAC’90 staat een uitduel bij FC Boshuizen op het programma. De Haagse ploeg bezet de achtste positie met dertien punten. De thuisclub staat een plek hoger met twee punten meer dan de formatie van trainer Arie van der Padt (foto).

Tekst: Roland van der Linden

Zowel FC Boshuizen als TAC’90 hebben een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Dit leidt tot overwinningen, maar is ook de verklaring voor de wisselende resultaten. De thuisclub wil graag voetballen en heeft meer moeite met ploegen die er kort op zitten of als een echt team spelen. Van der Padt gaat ervanuit dat het duel alle kanten op kan gaan. Zeker gezien de wisselende resultaten van de teams.

Verschillen

De verschillen zijn klein in de klasse. FC Boshuizen heeft uitgesproken dat het wil (moet) promoveren. TAC’90 wil elke wedstrijd winnen en bekijkt na elke wedstrijd hoe alles ervoor staat. TAC’90 kan dit moment naar boven kijken met een achterstand van drie punten op de koplopers, maar een verliespartij kan weer een heel ander beeld geven. De voorsprong op DOSKO, dat voorlaatste staat, is bijvoorbeeld maar zes punten.

Lees verder