Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg (Westlandia): ,,We zijn te slordig”

Westlandia haalde vorig weekend een nipte, maar belangrijke overwinning van 2-3 binnen bij Alphense Boys. Daardoor blijft de ploeg van trainer Cesco Agterberg (foto) de ploegen in de kopgroep in het zicht houden.

Tekst: Ton Beije

Natuurlijk was Cesco Agterberg vorig weekend heel blij met de drie punten. ,,Het vertoonde spel was niet heel goed, maar we hebben ook niet heel veel weggegeven. Alphense Boys kwam een beetje gelukkig aan haar doelpunten, waardoor het onnodig spannend was aan het eind van de wedstrijd. Maar we zijn er zelf verantwoordelijk voor of wedstrijden wel of niet spannend worden.”

Concurrent

Zondag komt Rohda Raalte naar sportpark De Hoge Bomen. Die ploeg verzamelde tot nu toe maar twee punten minder dan de Naaldwijkers en is dus een duidelijke concurrent. Agterberg over de tegenstander van zondag. ,,Ze doen het goed. Het is een voetballende ploeg met een slimme trainer. Ze hebben de laatste wedstrijden veel punten gepakt.” Voor Westlandia geldt, dat winnen betekent, dat de aansluiting met de kopgroep behouden blijft. ,,En dat willen we”, laat Agterberg weten. ,,We zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen anders gaan we averij oplopen.”

Slordig

Wat verwacht hij voor wedstrijd? ,,Een echt heel lastige wedstrijd. Wij moeten het echt beter gaan doen dan de afgelopen week. Ik vind ons op dit moment echt heel slordig en we hebben te maken met kleine pijntjes etc. Aan de andere kant hebben we de afgelopen twee wedstrijden ook heel veel veerkracht getoond en hebben we lastige periodes in wedstrijden toch winnend afgesloten. Dat is ook een kwaliteit wat in onze ploeg zit.”

Blessures

Twee spelers zijn er zondag zeker niet bij. Agterberg: ,,Mark van der Zalm ligt er een paar weken uit met een bovenbeenblessure en ook Sergi Roeleveld is nog geblesseerd aan z’n enkel. De verwachting is dat hij na de winterstop pas weer kan aansluiten.” Er wordt op de Hoge Bomen zondag om 14.00 uur afgetrapt.

 

Lees verder
Net binnen