ADO Den Haag Vrouwen pakt in Alkmaar derde zege op rij

ADO Den Haag Vrouwen behaalde vrijdag bij vv Alkmaar de derde victorie op rij.  Ook was de Haagse ploeg voor de derde maal goed voor drie treffers en stond de defensie de tegenstander helemaal niets toe: 0-3.

Op de met afstand koudste avond van het jaar stuurde trainer Sjaak Polak dezelfde basiself het veld in als een week eerder tegen sc Heerenveen. Dat de Haagse motor in de winterstand stond, bleek al snel. Als een volleerde wingback gaf Wiëlle Douma in de achtste minuut een voorzet op maat en Lobke Loonen (foto) kopte de bal direct onhoudbaar in de verste hoek: 0-1. ADO Den Haags Brabantse spits had de smaak te pakken. Net voor het half uur werd zij onreglementair gestuit in het strafschopgebied. Loonen ging zelf achter de bal staan op de strafschopstip en schoof beheerst binnen: 0-2. De gasten gingen met elan op jacht naar meer. Kayra Nelemans vond Liz Rijsbergen en de Leidse publiekspeelster haalde hard uit. Doelvrouw Louwes wist echter de bal knap te keren. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op. Daarna was het de beurt aan Daniëlle Noordermeer. De vrije trappenspecialiste nam nog eens het doel onder vuur. Alleen de lat voorkwam een nieuw Haags feestje voor de welkome warme thee.

Haags Kwartiertje

De Haagse vrouwen waren ook na de hervatting bij de les. Al snel beproefde Jaimy Ravensbergen haar geluk. Het schot van de schaduwspits ging nipt over. Aan de andere kant zorgde ook de thuisclub een keer voor gevaar. Keepster Barbara Lorsheyd zag de bal naast gaan. ADO Den Haag gunde Alkmaar nu wat meer het initiatief. Bij het ingaan van het Haags kwartiertje maakte Lorsheyd een voorzet onschadelijk. Voor de pupillen van Polak was dat het signaal om nog eens gas te geven. Louise van Oosten stuurde met een perfecte steekpass Ravensbergen diep en de topschutter joeg het leer tegen de touwen: 0-3. Loonen liet daarna een mogelijkheid liggen de zege nog dikker in de verf te zetten. Nicole Stoop kreeg tegen haar oude club nog een applauswissel en invalster Gina Viehoff schoot bij de laatste Haagse kans voorlangs.

Opstellingen

vv Alkmaar:
Louwes; Caprino (46. Spaan), M. Stoop (46. Smal), Mol, Remijnse (82. Van der Heijde), De Vette (72. Nottet), Van der Most, Banarsie (72. Polat), Roosjen, Woon, Colin.

ADO Den Haag:
Lorsheyd; Douma, Noordermeer, Stoop (91. Vonk), Nelemans; Van Oosten, Ravensbergen, Van der Wal (82. Van Raay); Rijsbergen (87. Wammes), Loonen (87. Viehoff), IJzerman.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder